DIICOT: Angajat al unei bănci, urmărit penal după ce a scos fraudulos peste 560.000 de lei din contul unui client
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 19 ian 2015, 12:37
WhatsApp
Un angajat al unei bănci din Bucureşti este urmărit penal pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, procurorii suspectând că acesta a scos în mod fraudulos 560.000 de lei din contul unui client al băncii.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale în cazul unui bărbat angajat al unei bănci din Bucureşti, acesta fiind suspectat că a fraudat cu peste jumătate de milion de lei contul unui client al unităţii bancare, dispunând trei transferuri bancare neautorizate în sumă totală de 567.000 de lei, scrie Mediafax.

Inițial, conform anchetatorilor, folosindu-se de calitatea de angajat al băncii, bărbatul a solicitat emiterea unui nou token în numele clientului, după care a accesat fără drept contul acestuia.

Primul transfer bancar l-a făcut în data de 6 ianuarie 2015, când a scos din contul clientului suma de 200.000 de lei, bani pe care i-a transferat într-un alt cont, sub pretextul cumpărării unui imobil. Ulterior, angajatul băncii a transferat din contul aceluiaşi client în contul său propriu alţi 49.000 de lei, dar și suma de 318.721,20 lei pentru a achiziţiona un autovehicul BMW X5, care a intrat în posesia lui în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului al cărui cont l-a fraudat.

De asemenea, există suspiciune că, anterior acestor tranzacţii, funcţionarul emisese o altă adeverinţă în fals, prin care atesta că a stins anticipat, prin rambursare, cinci credite obţinute pentru interese personale, cu scopul de obţine un nou credit de la o altă bancă.

Procurorii şi ofiţerii de la combaterea criminalităţii organizate au făcut, luni, patru percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi în judeţul Ilfov, în urma cărora au ridicat mai multe dispozitive de stocare a datelor informatice, bani, un autoturism şi documente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?