DIICOT a săltat un bărbat din București, acuzat de trafic de cannabis. În timpul perchezițiilor, au apărut și doi CUMPĂRĂTORI/FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Procurorii DIICOT au descins, joi, la un inculpat din București, acuzat de trafic de droguri de risc. În timpul perchezițiilor, au venit și doi... cumpărători. 

”La data de 25.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul comercializa cantități mari de cannabis la domiciliul său, de pe raza municipiului București. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că inculpatul chema cumpărătorii/consumatorii la domiciliul său, în fiecare zi de joi și le comercializa acestora cantități de ordinul kilogramelor de cannabis.

La data de 25.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 4,15 kilograme cannabis, precum și sumele de 36.880 de lei și 750 de euro.

În timpul percheziției domiciliare, la locuința inculpatului au mai sosit și doi cumpărători, unul dintre ei deplasându-se la locuința acestuia direct de la sediul DIICOT, unde se prezentase în vederea prelungirii măsurii controlului judiciar, fiind cercetat în altă cauză pentru trafic de droguri.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” a anunțat DIICOT. 

La începutul lunii noiembrie, un tânăr de 22 de ani, curier al unui serviciu de livrare la domiciliu, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri de risc, a fost prins de poliţişti în timp ce stătea la coadă pentru o comandă într-un complex comercial din Capitală. Tânărul era dat în urmărire naţională. Pe numele lui, erau două mandate de executare, emise din data de 3.12.2020 de Tribunalul Bucureşti.

În această săptămână, a fost vizat de anchetatorii DIICOT și celebrul protestatar Cristian Dide, care a ajuns în arest preventiv. În dosarul în care acesta este anchetat, acuzațiile sunt de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Vezi și: Ce au găsit procurorii DIICOT acasă la Cristian Dide și în alte 8 domicilii- GALERIE FOTO. #rezist reacționează, ce anunță avocatul/UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel