Diguri de protecţie din saci de nisip împotriva inundaţiilor, în două zone din judeţul Sălaj
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Pompierii militari şi cei civili au ridicat, marţi, diguri de protecţie din saci cu nisip în două zone din Sălaj, pentru a preveni inundarea unor gospodării şi a unui pod de cale ferată. 

"La nivelul localităţii Sălăjeni s-a identificat o zonă în care se revarsă valea Zalăului, apa a intrat în grădini şi în patru gospodării. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al localităţii se află la faţa locului şi realizează diguri de protecţie din saci cu nisip. Deocamdată nu este necesară evacuarea persoanelor şi animalelor din zona vizată. În localitatea Sărmăşag a fost realizat un dig din saci cu nisip care protejează un pod de cale ferată din localitate. La faţa locului sunt pompierii militari şi SVSU Sărmăşag care sunt pregătiţi să intervină. În sprijinul forţelor mobilizate în localitatea Sărmăşag se deplasează pompieri de la Secţia Şimleu Silvaniei, cu o autoutilitară, cu o motopompă de mare capacitate", se precizează pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

De asemenea, marţi după-amiaza au fost inundate şapte gospodării în localitatea Jibou. 

Din cauza ploilor abundente, vântului şi descărcărilor electrice, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi, marţi dimineaţa, să intervină la mai multe locuinţe şi gospodării inundate. 

Pompierii din judeţ au intervenit cu motopompe în mai multe zone din municipiul Zalău, oraşul Şimleu Silvaniei, localităţile Românaşi, Jibou şi Hida. 

Potrivit ISU Sălaj, din cauza scurgerilor de pe versanţi, curtea şcolii cu clasele I-IV din Gârceiu a fost inundată, marţi dimineaţa, iar cursurile s-au suspendat. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" mai recomandă cetăţenilor să îşi cureţe şanţurile, rigolele şi podeţele de pe lângă locuinţe pentru a permite unui flux mai mare de apă să se scurgă. 

Vezi și: Bistriţa-Năsăud: Locuitorii din şase comune şi un oraş, alertaţi după ce codul roşu de inundaţii a fost prelungit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel