Data publicării:
Diferențe CAFEA. Arabica vs. Robusta. SFATUL unui barista
Preparatorul de cafea Cătălin Graure a explicat în exclusivitate la interviurile DCNews care sunt diferențele între principalele două tipuri de cafea consumate la ora actuală în lume.
În studioul DCNews, barista Cătălin Graure a răspuns la întrebările jurnalistului Val Vâlcu referitoare la diferențele dintre cele mai cunoscute soiuri de cafea: arabica și robusta.
Diferențe de tărie și gust
Renumitul preparator de cafea a explicat că „diferența dintre ele este de tărie și de gust. Cafeaua robusta crește la altitudini mai joase, este ceva mai cofeinizată decât arabica, dar la gust nu este la fel de aromată, e ceva mai amară. De aceea majoritatea cafelelor de la automatele de cafea sau amestecurile care au robusta în ele merită puțin zahăr pentru că amară. Arabica e aromată, de aceea poți bea mai multe cafele, nu e atât de tare”.
Cafeaua arabica, de origine africană
Din punct de vedere statistic, în Africa se produce mai multă cafea arabica, în timp ce continentul asiatic produce mai multă robusta, în special pentru prepararea cafelei instant. Există însă diferențe chiar și între cafeaua de același soi, în funcție de origine.
Amestecuri interesante: Etiopia și Brazilia
La mare modă sunt amestecurile, de pildă cel dintre cafeaua arabica din Etiopia același tip produs în Brazilia. „Cele africane au un gust puțin mai acid, mai fructat, pe când cele sud-americane, în special Brazilia, au un gust spre Brazilia ciocolată neagră”, explică barista Cătălin Graure, care aseamănă diferitele tipuri de cafea de origine controlată cu vinurile bune.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News