Dietele, desființate de un specialist în nutriție pentru slăbit. ”O greșeală foarte mare”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate, ne explică de ce este greșit să ne înfometăm și de ce este o greșeală să ținem diete. 

Valentin Vasile a explicat: ”Un antrenor, un nutriționist, un specialist ghidează. Arată calea către atingerea obiectivului. Arată ce trebuie să faci pentru atingerea obiectivului: să respecți planul alimentar, să faci cumpărături, să-ți organizezi mesele, să vii la antrenament, să te abții de la dulciuri o perioadă. Planul alimentar pentru slăbire nu este unul de ținut toată viața, însă pentru menținere, alimentația completă nu presupune restricție de la plăcerile culinare, există un echilibru de 70% alimentație corectă, sănătoasă și 20-30% alimentație cu mese de confort, care să ne ofere acele momente de plăcere culinară, dar trebuie un echilibru, nu putem inversa ecuația, să mâncăm 30% sănătos și 70% alimentație greșită”. 

Vezi și: EXCLUSIV Calcul calorii, marea eroare în procesul de slăbire. Valentin Vasile: Alimente greșite. Organismul le depozitează

O greșeală foarte mare pe care o fac foarte multe persoane este că țin diete, dietele sunt restrictive, hipocalorice, privează organismul de anumiți nutrienți și de anumite alimente. Organismul nostru este construit să fie hrănit cu tot spectrul de nutrienți, cu toate tipurile de alimente și proteină animală, și proteină vegetală, carbohidrați complecși, fibre, vitamine, minerale, proteine de calitate. Este foarte important să ne hrănim corespunzător. Este greșit să ne înfometăm, să credem că dacă mâncăm o prăjitură poate fi compensat acest lucru printr-un antrenament de o oră. Este greșit” a subliniat Valentin Vasile în interviul pentru DCNews.


Vezi mai mult în video de mai jos:  


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel