Un alt aspect interesant legat de cultura gastronomică japoneză este obiceiul de a mânca o singură dată pe zi. Bineînțeles că nu toți japonezii respectă această dietă, dar o bună parte din ei practică din când în când asta. Este posibil ca unele persoane care consideră că trei mese pe zi sunt sănătoase să găsească ideea unei singure mese ca fiind exagerată. Dar această dietă are o bază medicală solidă. E demonstrat științific că sirtuinele, genele care răspund de anti-îmbătrânire, se activează atunci când unei persoane îi este foame pentru o anumită perioadă de timp.
Dieta care presupune o singură masă pe zi ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea funcționării sistemelor nervos și cardiovascular și, implicit, la creșterea speranței de viață. Japonezii numesc această tehnică ”itinichi isseku”, adică o masă pe zi. O masă poate consta atât din mâncăruri tradiționale japoneze, cât și din bucate tradiționale românești. Odată cu scăderea conținutului de calorii consumate și trecerea la alimentația tradițională japoneză, greutatea corpului va începe să scadă, iar starea ta fizică și emoțională se va îmbunătăți. Printre vedetele care practică o astfel de dietă se numără și celebrul comedian american, Jonah Hill. Datorită dietei japoneze, actorul a slăbit 40 de kilograme, iar ce a rămas a transformat în mușchi.
Ce mănâncă japonezii
O masă tipică japoneză constă în produse bogate în proteine, peștele fiind de bază. De fapt, japonezii sunt poporul care consumă cel mai mult pește din întreaga lume, una dintre cele mai sănătoase surse de proteine. Pa lângă pește, mai consumă orez în cantități uriașe, aproape la fiecare masă, precum și soia și multe legume. Supa miso este și ea nelipsită din dieta japoneză, algele marine fiind parte importantă din panul alimentar al acestui popor. Ceaiul verde, cunoscut pentru efectele sale antioxidante, este foarte prețuit de japonezi, care îl consumă zilnic. Fiind o dietă bogată în pește și soia, acest lucru contribuie și la reducerea riscului de a face o boală cardiovasculară. În general, dieta japoneză se bazează pe alimente neprocesate, proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Dedesubturile pensionării lui Iohannis. Chirieac: Acest lucru e un mare secret pentru mine
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz
- Cântec comunist pus pe manele. Parodia pe 1 Mai pe care să o asculți la grătar /video
- Ce au făcut primarii USR în mandatele lor. Exemplele care spun totul despre edilii pe care i-ați ales