Dieta pe puncte. Slăbești printr-un calcul simplu
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Dieta cu puncte nu se limitează la alimente sau activități specifice. În schimb, se folosește un sistem bazat pe puncte pentru monitorizarea zilnică. Acest lucru te face responsabil pentru activitățile de pierdere în greutate în fiecare zi.  Cei care aplică această dietă pot înregistra punctele pe dispozitivul mobil. Sistemul de puncte vă ajută să pierdeți în greutate pe termen lung.

Punctele depind de grăsime, zahăr și proteine. Cu cât este mai mare conținutul de proteine, cu atât sunt mai mici punctele câștigate. Cu cat este mai mare continutul de grasimi si zaharuri din alimente, cu atât mai puțin le puteți mânca. Punctele încurajează pe cei care țin această dietă să-și schimbe obiceiurile alimentare, să mănânce mai multe fructe, legume și proteine slabe și alimente mai puțin grase sau zaharoase.

 Iată un exemplu:

- un ou are 2 puncte

- două linguri de brânză de cheddar cu conținut scăzut de grăsimi sunt în valoare de 1 punct

- ceapa si ierburile proaspete valoreaza 0 puncte

- o lingura de ulei de masline este de 1 punct

O persoană care mănâncă o omletă de brânză cu 2 ouă, prajită cu ulei de măsline și presărată cu roșii, ceapă și ierburi consumă până la 4 puncte. Dacă obiectivul lor pentru această zi este de 30 de puncte, acum au mai rămas 26 de puncte.

Care este numărul optim de puncte


O persoană care cântărește în jur de la 150 de kilograme, de exemplu, va avea drept scop să câștige maxim 18-23 de puncte pe zi pentru a slăbi. La 90 de kilograme, maximum 12 puncte pe zi. De asemenea, membrii pot reduce din punctele câștigate prin hrană pentru activități cum ar fi curățenia, mersul pe jos sau grădinăritul. Fiecare persoană are propria țintă zilnică și săptămânală.

VEZI ȘI:

Dieta Tisanoreică, furori printre vedete. Slăbești 9 kilograme

Dieta de trei zile. Slăbești rapid până la patru kilograme


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel