Dieta obezilor, slăbești 45 de kilograme și chiar mai mult
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Oricât de mult ți-ai dori și oricât de bine te simți, kilogramele în plus nu sunt sănătoase
Oricât de mult ți-ai dori și oricât de bine te simți, kilogramele în plus nu sunt sănătoase
Când ai multă greutate de pierdut, trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că va fi o luptă pe termen lung. Și, în tot acel timp, vei fi nevoit să faci față provocărilor. Experții în pierdere de greutate și oamenii care au reușit să slăbească masiv vă oferă ideile lor de a reduce caloriile, de a lupta cu foamea irațională sau obsesivă, de a face exercițiile mai ușoare, de a rămâne pe drumul cel bun și multe altele. Unele sfaturi poate vă sunt cunoscute, mai ales cele susținute de date științifice, dar altele vă vor lua prin surprindere.

Primul pas spre a slăbi 45 de kilograme sau chiar mai mult e să schimbi „greutatea" meselor. Oamenii care mănâncă mai mult dimineața și mai puțin noaptea tind să piardă mai multă greutate. Unele studii sugerează că începerea zilei cu o masă bogată în proteine - în special alimente calde și solide - vă ajută să vă simțiți mai plini și mai puțin înfometați mai târziu. „Scăpați de circa 350-400 de calorii cu în jur de 25 de grame de proteine consumate", spune dr. Domenica Rubino, director al Centrului de Management și Cercetare al Greutății din Washington, citată de webmd.com.

Țineți un jurnal foto

„Avem amintiri oribile legat de ceea ce mâncăm", spune psihologul Susan Albers, autor al EatQ. Salvați zilnic fotografii cu propriile „șunculițe" într-un fișier. Înainte de următoarea gustare sau masă, uitați-vă peste ele. Or să vă amintească ce și cât ați mâncat deja. Și asta vă poate ajuta să decideți să reduceți porțiile sau să alegeți altceva din meniu.

Utilizați o aplicație

„Nu văd mâncarea și porțiile așa cum oamenii slabi le văd", spune bloggerul Lisa Durant. Ea a folosit My Fitness Pal pentru a se concentra asupra „relației" pe care o are cu mâncarea. A urmărit ce mânca și cât de mult. Asta a ajutat-o să fie sinceră cu ea însăși. Și-a stabilit, de asemenea, obiective de pierdere în greutate și de fitness și și-a urmărit progresul. Fără o aplicație, „aș câștiga greutatea pierdută înapoi", spune bloggerița.

Încercați un plan de înlocuire a mesei

Sub îngrijirea unui medic specializat în nutriție, veți mânca o masă obișnuită pe zi și le veți schimba pe celelalte pentru shake-uri speciale, supe sau batoane. „Dacă vă puteți ține de dieta aceasta, veți obține rezultate mari, în 6 luni până la un an", spune dr. Ken Fujioka, specialist în obezitate la Clinica Scripps din San Diego.

Aranjați cămara și frigiderul

La departare de vedere, de minte - și de gură. Așa trebuie să țineți alimentele! După ce vă curățiți casa de acele delicii la care nu puteți rezista (bombonierele și „rezervele” de ciocolată, spre exemplu), dr. Albers recomandă să mergeți cu pas mai departe: aranjați rafturile în cămară și frigider, astfel încât alimentele sănătoase să fie ușor de văzut și de atins. Puneți legumele și fructele proaspete la nivelul ochilor, în loc de interiorul unui sertar, și sunt șanse mai mari să le alegeți pe ele atunci când deschideți ușa.

Cumpărați inteligent

Nu vă lăsați meniul zilnic la întâmplare. Trebuie să aveți ingredientele sănătoase și slab calorice la îndemână, astfel încât să nu fiți tentați să recurgeți la mese comandate prin telefon sau luate de-a gata, de la magazin. Faceți o listă de produse alimentare cu puține calorii pe care să le cumpărați și să le gătiți. Nu călcați în hipermaketuri, spune dr. Albers. Ofertele speciale și varietatea largă de produse sunt o tentație căreia e greu să-i reziști.

Găsiți un club/grup de slăbit

Sprijinul primit de la un grup de slăbit de pe facebook, spre exemplu, vă poate ajuta să pierdeți mai multă greutate decât dacă faceți totul singură. Veți câștiga perspectivă, încurajare, sfaturi - chiar și o mică competiție, dacă asta e genul de lucru care vă motivează. Bloggerița Lisa Durant, care a slăbit 50 de kilograme, a început cu Weight Watchers. Pe lângă întâlnirile personale, consultații pe forumurile online și rețelele sociale, sprijinul acordat de familie și prieteni e esențial și ajută la menținerea greutății câștigate cu greu.

Temperați-vă criticul interior

Când (să fim cinstiți, nu există „dacă" în situația asta) o să calci greșit, poate fi greu să revii pe linia de plutire. Deci, „pretindeți că este un prieten cel care a călcat greșit și este supărat", spune dr. Rubino. Scrieți-i o srisoare de încurajare și apoi citiți-o cu voce tare - pentru propria persoană. Probabil va fi mai drăguță și mai încurajatoare decât orice voce mică din cap care vă va spune că sunteți un ratat.

Încercați fizioterapia

Veți învăța să vă reconectați din nou cu propriul corp, arată dr. Rubino. Un fizioterapeut este instruit să lucreze cu oameni care au probleme medicale și probleme în mișcare în viața de zi cu zi. Fizioterapeutul vă poate cumune un program, adaptat stilului propriu, pentru a vă îmbunătăți echilibrul, puterea și amploarea mișcării. Vă poate ajuta să ameliorați durerile articulare și musculare.

Lucrați-vă mușchii

Poate că nu vă dați seama, dar pe măsură ce pierdeți grăsimea corporală, trebuie să păstrați masa musculară. Mușchii sunt cei care ard grăsimi și calorii! Dar dacă nu-i folosiți, îi veți pierde.

Intrați în piscină

Înotul este un antrenament cu impact asupra întreguluji organism, care arde fantastic caloriile, spune dr. Mira Rasmussen. Apa vă susține, astfel încât să nu existe presiune asupra articulațiilor. În plus, economisiți timp prin combinarea exercițiilor cardio cu cele pentru mușchi într-o singură activitate.

Dacă exercițiile sunt grele pentru dvs., încercați să le faceți în apă adâncă până la nivelul pieptului, care poate reduce balonarea, sporește circulația și poate ajuta la ameliorarea durerii dată de inflamații.

Priviți dincolo de kilogramele pierdute

Indiferent de ceea ce spune cântarul, corpul dumneavoastră se schimbă în bine. DR. Rubino explică: „Amintește-ți ce ai câștigat, pierzând greutatea". Sunt hainele tale mai largi? Pierdeți centimetri din talie? Tensiunea arterială este mai bună? Dacă aveți diabet zaharat, aveți nivelurile de zahăr îmbunătățite? Puteți face mai mult sport? Sărbătoriți și acele victorii care nu sunt se văd pe cântar!

Testați-vă pentru apnee în somn

Poate că nu vă odihniți așa cum trebuie ar putea fi o problemă. Apneea în somn, care vă întrerupe respirația în timpul ce dormiți, afectează adesea persoanele supraponderale. Poate întrerupe somnul și nici măcar nu veți ști. Studiile arată că lipsa somnului alterează hormonii care controlează foamea. Dr. Rubino sugerează că un test de apnee e foarte important.

Întrebați de medicamentele pentru slăbit

Odată ce ați pierdut 5% până la 10% din greutate, corpul face ajustări pentru a lupta contra pierderii, spune dr. Fujioka. Hormonii care semnalează că ai mâncat destul nu sunt trimiși la creier și încă îți mai e foame. „Folosim medicamente pentru a vă da senzația de prea plin", spune medicul. Când vine momentul, discutați cu medicul dumneavoastră dacă un medicament cu sau fără prescripție medicală vă poate ajuta. Altfel nu-l luați! Poate fi periculos!

Recunoașteți-vă victoria!

Se poate întâmpla: Cântarul nu se mai mișcă, indiferent de ce faceți. Încercați să vă gândiți că ați eșuat. În schimb, bucurați-vă că nu vă îngrășați la loc. Este un triumf, subliniază dr. Rubino.

Dacă nu ați văzut nicio schimbare timp de 3 luni, atunci este timpul să vă revizuiți dieta și planul de exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel