Data publicării:

Dieta lui Tom Cruise. Destul de restrictivă, dar foarte sănătoasă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @The Hollywood Fix
FOTO: captura video YouTube @The Hollywood Fix
Care este dieta lui Tom Cruise cu care se menține în mare formă, la cei 62 de ani ai săi.

Tom Cruise a menține într-o formă foarte bună, de invidiat chiar. Ajuns la 62 de ani, starul din Top Gun și Misiune imposibilă, întoarce privirile, indiferent unde merge, fie că vorbim de turneul de la Wimbledon sau de Jocurile Olimpice de la Paris, iar mulți se întreabă care este dieta pe care acesta o urmează.

Potrivit Daily Mail, Tom Cruise urmează o dietă strictă, astfel că deși a fost prezent la evenimente publice, la care ar fi avut acces la cele mai elegante și gustoase mâncăruri, actorul a cerut doar pește alb și legume, fără sos, fără ulei sau unt.

În plus, Cruise nu consumă alcool, dar și este adeptul activității fizice, pentru care se trezește foarte devreme, iar la ora 5,30 este deja prezent în sala de antrenament.

15 gustări mici în loc de trei mese pe zi

Recent a fost dezvăluit faptul că în loc de cele trei mese principale pe zi, vedeta optează pentru 15 gustări mici.

Decizia acestuia de a lua gustări în loc de mese principale, este dată și de faptul că acesta are un stil de viață ocupat, care nu i-ar permite să aibă doar acele trei mese, recomandate de majoritatea specialiștilor în nutriție.

În plus, pentru a-și reduce anxietatea, Cruise a optat pentru fructe, mult mai benefice decât chipsurile sau ciocolata.

În 2020 s-a descoperit că Tom Cruise consuma numai 1.200 de calorii pe zi, ca parte dintr-un plan de dietă conceput de celebrul fotbalist britanic, David Beckam.

Asta în contextul în care un bărbat adult are nevoie de un aport caloric care variază între 2.000 și 3.000 de calorii pe zi, în funcție de vârstă și de nivelul de activitate.

Astfel, la bărbații de peste 51 de ani, aportul caloric este de cel mult 2.000 de calorii pentru sedentari, între 2.200 și 2.400 de calorii pentru cei cu un nivel mediu de activitate fizică, respectiv 2.400 - 2.800 de calorii pe zi pentru cei care se mențin foarte activi, potrivit WebMD.

Citește și: O celebră actriță a stat în ploaie ca să se curețe spiritual. Cum au reacționat fanii

Dieta lui Tom Cruise și beneficiile sale

Evitând gustările zaharoase, alimentele procesate și carbohidrații, Tom Cruise preferă mâncărurile la grătar și mâncărurile preparate la temperaturi scăzute, gătite pentru el de bucătarul său personal.

Se pare că gătitul la temperaturi joase este mai bun pentru sănătate decât gătitul la temperaturi înalte, care a fost asociat cu îmbătrânirea accelerată și inflamația cronică a țesuturilor.

Tom Cruise optează pentru alimente precum ciocolata neagră cu somon, ovăzul crud, afinele, ghimbirul, sfecla, broccoli, uleiul de măsline, roșiile și spanacul.

De asemenea, se asigură că încorporează alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele, nucile și legumele care sunt, de asemenea, de natură antiinflamatorie și își completează dieta cu vitamine și minerale adăugate.

Beneficiile dietei hipocalorice

Dietele hipocalorice sunt planuri alimentare structurate care limitează aportul caloric zilnic. Urmarea unei diete hipocalorice înseamnă, de obicei, consumul a aproximativ 1 200-1 500 de calorii pe zi pentru a crea un deficit caloric care poate duce la pierderea în greutate.

Oamenii de știință au studiat dietele hipocalorice încă din anii 1980, investigând afirmațiile conform cărora aceste planuri alimentare restrictive pot încetini procesul de îmbătrânire, scrie Very Well Fit.

Pentru pierderea în greutate, știința este simplă: Consumați mai puține calorii decât ardeți și veți pierde în greutate.

Înainte de a aborda dieta hipocalorică, la el ca orice alt tip de dietă, este indicat să vă consultați cu un medic nutriționist pentru a nu vă limita excesiv caloriile și a nu pierde nutrienți esențiali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel