Data actualizării:
Data publicării:

Dieta lui Marilyn Monroe. În fiecare dimineaţă, spărgea două ouă crude în lapte şi le bea pe stomacul gol

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Revista Pageant sept. 1952, Facebook
Foto: Revista Pageant sept. 1952, Facebook

Marilyn Monroe, legendara actriță, a fost o femeie admirată atât în timpul vieții, cât și după moartea sa, fiind încă un model de frumusețe și eleganță. Inevitabil, mulți s-au întrebat în ce consta dieta sa? Ce mânca una din cele mai frumoase femei din lume? 

La scurt timp după ce și-a făcut debutul pe marele ecran într-o serie de comedii romantice, actrița a oferit o perspectivă asupra alimentației sale, în numărul din septembrie 1952 al revistei Pageant. „Sincer, niciodată nu mi-am considerat propria siluetă atât de extraordinară. Până nu demult, rareori m-am gândit la asta”, începe ea cu autoironie, adăugând că „niciodată nu mi-a păsat în mod deosebit de sporturile în aer liber” și „nu am nicio dorință de a excela la tenis, înot sau golf”, mărturisea Marilyn, potrivit The Rebel Heart.

Îi plăcea să sară coarda şi să danseze fără muzică seara târziu, înainte de culcare

Potrivit Vogue, starleta nu era mare fană a exerciţiilor fizice. Făcea sport doar când era presată de cei din anturajul ei sau când o nemulţumeau şoldurile atunci când se privea în oglindă. Nu avea o rutină sau un program regulat de sport şi mai degrabă prefera să danseze decât să facă genuflexiuni. Îi plăcea să se plimbe cu bicicleta, să înoate şi să sară coarda. „Niciodată nu m-am obosit cu exercițiile fizice. Acum îmi petrec cel puțin 10 minute în fiecare dimineață făcând exerciții cu greutăți mici. Am propriile exerciții, pentru mușchii pe care doresc să îi mențin fermi, și știu că sunt potrivite pentru mine pentru că le simt cum pun în joc mușchii potriviți în timp ce fac exerciții”, a declarat actrița pentru sursa citată.

Carne de miel, lapte fierbinte cu ouă crude şi morcovi. Mulţi morcovi

Dacă la sport nu avea o rutină zilnică, la capitolul mâncare, Marilyn avea totuşi "fixaţiile" ei. Mânca des ficat prăjit, bea ouă crude sparte în lapte şi nu sărea niciodată peste micul dejun. „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare, dar eu nu cred că este așa. Dimineața încălzesc o ceașcă de lapte pe plita pe care o țin în camera mea de hotel. Când este fierbinte, sparg două ouă crude în lapte, le bat cu o furculiță și le beau. Completez cu o pastilă de multivitamine”, povestea Marilyn Monroe.

"Cred că sunt pe jumătate iepure, nu mă plictisesc niciodată de morcovi cruzi"

În ceea ce privește cina, în fiecare seară se oprea la piața din apropierea hotelului unde a locuit o vreme și cumpăra o friptură, cotlete de miel sau ficat, pe care le prăjea în cuptorul electric din camera ei. "De obicei, mănânc patru sau cinci morcovi cruzi împreună cu carnea, și atât. Cred că sunt pe jumătate iepure, nu mă plictisesc niciodată de morcovi cruzi. Este un lucru bun că mănânc simplu în timpul zilei”. Sfatul lui Marilyn Monroe pentru o sănătate bună constă în a acorda o mare atenție somnului. „Prin natura mea, presupun că am o dispoziție languroasă. Urăsc să fac lucrurile într-o atmosferă grăbită, tensionată și îmi este practic imposibil să mă ridic din pat dimineața. În funcție de activitățile mele, dorm între cinci și zece ore în fiecare noapte. Încerc să evit orice mi-ar putea tulbura somnul, căci acesta este foarte important”, a concluzionat actrița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel