Dieta împotriva acidului din stomac: ce să mănânci pentru a te simți mai bine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels
Refluxul gastric, acel acid stomacal enervant, este adesea declanșat de ceea ce mănânci și bei. Iată care este dieta care trebuie inclusă în mesele zilnice pentru a te simți mai bine.

Refluxul gastric apare atunci când există un retur de acid din stomac în esofag. Acest lucru poate provoca complicații sau simptome supărătoare, cum ar fi arsurile la stomac.

Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este că sfincterul esofagian inferior (LES) este slăbit sau deteriorat. În mod normal, LES se închide pentru a preveni trecerea alimentelor din stomac în esofag.

Potrivit unui articol publicat de Salutecobio, consumul de alimente potrivite este cheia pentru controlul refluxului de acid sau a bolii de reflux gastroesofagian (GERD), o formă severă și cronică de reflux acid. Să vedem ce alimente sunt potrivite pentru combaterea refluxului, dieta pentru a rezolva problema.

Dieta împotriva refluxului gastric

Dacă aveți prea mult acid, puteți încorpora aceste alimente specifice în dieta dumneavoastră pentru a vă gestiona simptomele de reflux acid. Niciunul dintre aceste alimente nu vă va vindeca starea, iar decizia dumneavoastră de a încerca aceste alimente specifice pentru a vă calma simptomele ar trebui să se bazeze pe experiențele dumneavoastră personale cu acestea.

Legume și fructe (nu citrice). Aproape toate fructele și legumele ajută la reducerea acidului din stomac. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi și zahăr și oferă fibre și substanțe nutritive importante. În plus, legumele sunt în mod natural sărace în grăsimi și zahăr. Opțiunile bune includ fasole verde, broccoli, sparanghel, conopidă, verdeață cu frunze, cartofi și castraveți.

Ghimbir. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale și este un tratament natural pentru arsurile la stomac și alte probleme gastrointestinale. Puteți adăuga rădăcină de ghimbir rasă sau feliată la rețete sau smoothie-uri sau puteți bea ceai de ghimbir pentru a ameliora simptomele.

Cereale integrale. Fibrele bogate, cerealele integrale precum orezul brun, fulgii de ovăz și pâinea integrală ajută la stoparea simptomelor de reflux acid. Sunt o sursă bună de fibre și pot ajuta la absorbția acizilor din stomac.

Ovaz. Fulgii de ovăz, preferatul micului dejun, sunt cereale integrale și sunt o sursă excelentă de fibre. O dietă bogată în fibre a fost asociată cu un risc mai scăzut de reflux acid. Alte opțiuni de fibre includ pâinea brună și orezul brun.

Proteine ​​slabe. Sursele de proteine ​​slabe, cu conținut scăzut de grăsimi reduc, de asemenea, simptomele. Alegerile bune sunt puiul, fructele de mare, tofu și albușurile de ou. Cele mai bune moduri de a le prepara sunt cele gătite la grătar.

Albușuri de ou. Albușurile sunt o opțiune bună. Limitați totuși gălbenușurile de ou, care sunt bogate în grăsimi și pot declanșa simptome de reflux.

Fasole, mazăre și linte. Pe lângă faptul că sunt surse bune de fibre, fasolea, mazărea și lintea oferă și proteine, vitamine și minerale.

Grăsimi sănătoase. Sursele de grăsimi sănătoase includ avocado, nuci, semințe de in, ulei de măsline, ulei de susan și ulei de floarea soarelui. Reduceți aportul de grăsimi saturate și înlocuiți-le cu aceste grăsimi nesaturate mai sănătoase.

Nuci și semințe. Multe nuci și semințe oferă fibre și nutrienți și pot ajuta la absorbția acizilor din stomac. Migdalele, alunele, semințele de chia, rodiile și semințele de in sunt toate alegeri sănătoase.

Iaurt. Iaurtul nu numai că este liniștitor pentru un esofag iritat, dar oferă probiotice care susțin tractul digestiv. Este, de asemenea, o sursă bună de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel