Dieta detox de o zi. Cum îți resetezi organismul rapid și eficient
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Doriți să vă detoxifiați organismul, dar vă intimidează ideea de ține o dietă pe termen lung? Nu trebui să vă chinuiți cu săptămânile, puteți să vă curățați, din când în când, organismul, cu dieta detox de o zi și efectul va fi mai bun. Iată cum se face această dietă rapidă.

Ați dat iama în alimente nesănătoase? V-ați îngrășat? Ei, bine, o dietă detox de o zi vă va ajuta să vă întoarceți pe drumul spre o viață sănătoasă. „Mai ales dacă sunt ținute mult timp și de multe ori, dietele detox pot fi dăunătoare, cu numeroase efecte secundare precum crampe, balonări, amețeli și stări de vomă, deshidratare, dureri de cap și lipsă de energie", spune un faimos dietetician canadian, citat de besthealthmag.ca.

Resetare ușoară și eficientă

O dietă scurtă dar eficientă nu doar văr te aduce, din nou, pe calea spre sănătate, dar îi și dă organismului o pauză binemeritată de la alimentele greu de digerat și pline de zahăr și sare.

E ca o resetare rapidă și eficientă a organismului, arată Firouze Zeroual, nutriționist fondator al Reset Yourself, care o are printre clienții săi pe celebra actriță Robin Wright.

Ce alimente sunt interzise: Poate e evident, dar trebuie să „săriți" alimente care au zahăr adăugat, cum ar fi laptele, sosurile sau cerealele dulci. De asemenea, renunțați la tot ce este procesat, fabricat sau ambalat cu conservanți. Sarea este, de asemenea, pe lista de lucruri interzise, deoarece poate provoca balonare. Și același lucru este valabil și pentru cafeină din cafea, ceai negru și ciocolată. Nici alimentele are conțin aditivi alimentari nu sunt permise. De asemenea, excludeți pentru 24 de ore și carnea din meniu, pentru că durează mult digerarea ei, și-n plus evitați astfel proteinele bogate în grăsimi.

Nutrienți necesari: Un plan sănătos și corect de detoxifiere va include o varietate de alimente nutritive, fibre dietetice și fluide. În plus, față de băuturile, sucurile și supele care sunt făcute cu fructe și legume, asigurați-vă că includeți alimente solide și crude sub formă de salate, smoothies și gustări consistente din nuci și semințe. La capitolul proteine, de bază sunt cele din plante sau, dacă este necesar, porții mici de carne slabă. Puteți mânca alimente bogate în antioxidanți precum vitamina C și micronutrienți care stimulează metabolizarea, cum ar fi vitaminele B.

Meniul unei diete detox de o zi

Dieta începe seara, la ora 21.30. Mergeți devreme la culcare și aveți grijă ca dormitorul să fie răcoros. Nu vă uitați la emisiuni culinare, știri sau drame. „Ca să optimizați dieta detox de o zi, trebuie să o transformați într-o experiență minte-corp", punctează Zeroual.

Ora 06.00, dimineața

Treziți-vă, meditați și faceți exerciții de respirație. Trebuie să vă începeți ziua cu o atitudine pozitivă.

Ora 06.30

Beți apă de izvor sau plată și savurați un mic dejun ușor, care poate fi un smoothie cu fructe de pădure și o mână de nuci.

Ora 07.00

Renunțați la tehnologie pentru o zi! „Închideți telefonul, tableta, computerul sau orice alt dispozitiv pentru 24 de ore. Nu e un capăt de țară. Asta vă va da liniștea și relaxarea necesare ca să scăpați de stres. Din acest motiv, probabil că e bine să nu faceți dieta într-o zi de muncă", arată nutriționistul.

Ora 10.00

Savurați o gustare și beți apă. Este vorba de un bol de supă sau niște fructe. „Supa ideală e cea de morcovi, cu puțină ceapă și conopidă. Conține vitamine și minerale, precum vitamina A (beta-carotenul), B, C și E. Este, de asemenea, bogată în calciu", arată Zeroual.

Ora 12.00

Deja probabil că vă e foame, așa că mai savurați un bol de supă, cu legume la aburi alături, și un pahar mare cu apă.

Ora 15.00

Înainte de a savura încă o gustare și a bea încă un pahar cu apă, faceți exerciții de respirație pentru 5-10 minute.

Ora 17.00

Ieșiți la plimbare în pas alert. „Mersul alert face minuni pentru circulația sângelui", arată Zeroual.

Ora 18.30

La cină, savurați încă un bol de supă. La felul doi vă puteți regala cu o salată (fără brânză, ouă sau carne, atenție!).

Ora 20.00

O jumătate de oră de yoga, ca să vă relaxați organismul și să vă întindeți din toate încheieturile e perfectă pentru seara aceasta.

Ora 21.30 - 22.00

E cazul să trageți linie și să vă felicitați pentru o zi reușită! Apoi mergeți la culcare, organismul are nevoie de somn!

Supa de morcovi detox se face din ingredientele:

- O jumătate de kilogram de morcovi, curățați și tăiați cuburi,

- Două bucăți cât palma de conopidă, tăiată mic,

- O ceapă albă mare, tăiată cuburi,

- Pentru gust, un sfert ras de linguriță de delicat de legume sau pui, dar doar dacă este 100% natural și nesărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel