Data publicării:

Dieta de toamnă. Meniu pentru 7 zile

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Toamna, multe persoane găsesc momentul prielnic pentru a scăpa de câteva kilograme în plus, dată fiind bogăția de fructe și legume.

LUNI


Mic dejun: două ouă fierte şi o cană mare de cafea amară

Prânz: salată de varză proaspătă cu pește făcut la cuptor şi cartofi fierţi (200 de grame maxim)

Cină: un pahar mare de must rece şi 200 de grame de carne de vită fiartă, cu fasole verde fiartă şi usturoi

MARŢI

Mic dejun: un pahar mare de must rece, jumătate de grepfruit şi 250 de grame de piept de pui la grătar

Prânz: salată de varză proaspătă cu pește făcut la cuptor şi cartofi fierţi (200 de grame maxim)

Cină: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc, bogat în proteine

MIERCURI

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană mare de cafea amară

Prânz: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc, bogat în proteine şi două ouă fierte

Cină: un pahar mare de must rece şi 200 de grame de carne de vită fiartă, cu fasole verde fiartă şi usturoi.

JOI

Mic dejun: un pahar mare de must rece, jumătate de grepfruit şi 250 de grame de piept de pui la grătar

Prânz: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc bogat în proteine şi două ouă fierte

Cină: un pahar mare de must rece şi 200 de grame de carne de vită fiartă, cu fasole verde fiartă şi usturoi

VINERI

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană mare de cafea amară

Prânz: salată de varză proaspătă cu pește făcut la cuptor şi cartofi fierţi (200 de grame maxim)

Cină: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc bogat în proteine.

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: un pahar mare de must rece, jumătate de grepfruit şi 250 de grame de piept de pui la grătar

Prânz: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc bogat în proteine şi două ouă fierte

Cină: un pahar mare de must rece şi 200 de grame de carne de vită fiartă, cu fasole verde fiartă şi usturoi

DUMINICĂ

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană mare de cafea amară

Prânz: salată de varză proaspătă cu pește făcut la cuptor şi cartofi fierţi (200 de grame)

Cină: o cană mare de ceai verde rece şi un iaurt grecesc bogat în protein

Citește și:

Bilic atrage atenția: Ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui aspect foarte important privind mâncarea pe care o consumăm.

"Și mâncarea care nu ne place tot "se pune". Dovada că viața e nedreaptă există și în nutriție: ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă, din produse care ne plac, dar și din cele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre, din preparatele pe care le mâncăm cu poftă, dar și din cele pe care le mâncăm în silă… cu alte cuvinte totul “se pune” și se depune.

Organismul e construit ancestral iar metabolismul funcționează rudimentar. Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele”. E nedrept și stupid să te îngrași cu mâncare care nu ți-a plăcut, dar se întâmplă mereu. Așa cum putem da înapoi haine, pantofi sau electrocasnice care nu ni se potrivesc sau nu ne satisfac, ar trebui ca și la capitolul alimentar să fim rambursați pentru caloriile cheltuite greșit. Însă, odată ce am înghițit mâncarea, răul e făcut, nici măcar prin mișcare nu putem scăpa ușor/eficient de excesul caloric!". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel