Dieta cu PROTEINE. De ce este PERICULOASĂ. Mihaela Bilic: Entuziasmul inițial dispare rapid
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dieta cu PROTEINE. De ce este PERICULOASĂ. Mihaela Bilic: Entuziasmul inițial dispare rapid / Foto: Pixabay, de imissyou
Dieta cu PROTEINE. De ce este PERICULOASĂ. Mihaela Bilic: Entuziasmul inițial dispare rapid / Foto: Pixabay, de imissyou
Află în articol care sunt avantajele și dezavantajele dietei pe bază de proteine.

Nutriționistul Mihalea Bilic a vorbit despre avantajele și dezavantajele dietei pe bază de proteine.

"Toată lumea știe: cu proteine ești sătul și nu te îngrași! Apărută în anii 70, revoluția dietetică a doctorului Atkins părea că a rezolvat pentru totdeauna problema slăbitului. Poți mânca pe săturate, fără limită de cantitate și totuși să te topești văzând cu ochii. Cu o condiție: să fie eliminate toate glucidele din alimentație!

Principiul de bază e simplu. Carbohidrații - din zahăr și făinoase - duc la secreția de insulină. Acest hormon știe să transforme caloriile în grăsime de rezervă. Concluzia: eliminăm orice urmă de carbohidrați și grăsimea va dispărea!

Rezultatele sunt spectaculoase. Puteți slăbi 10-15 kg pe lună, chiar dacă consumați 3000cal/zi. Nu e de mirare că această dietă a făcut mulți adepți mai ales în rândul persoanelor carnivore, care preferă gustul sărat. Cum să nu fii fericit dacă poți să mănânci pe săturate mezeluri, carne și brânzeturi. Însă succesul este condiționat de eliminarea totală și definitivă a glucidelor din dietă, fie că e vorba de zahăr sau amidon. Vorbim despre eliminarea cerealelor, făinoaselor, adică paste, orez, cartofi. Dar și despre eliminarea leguminoaselor, fructelor, majoritatea legumelor. Și lactatele sunt interzise!", a explicat Mihaela Bilic la Pro TV.

Avantajele dietei pe bază de proteine

Dieta pe bază de proteine are o mulțime de avantaje. În primul rând te ajută să slăbești mult într-un timp scurt și îți permite să mănânci oricât din lista produselor permise.

"Este un regim ușor de înțeles și de pus în practică, nu trebuie reduse cantitățile sau nici numărate caloriile. Poți mânca oricât din alimentele autorizate. Proteinele satură eficient și pe termen lung. Așa numiții corpi cetonici, secretați de organism în absența glucidelor, reduc apetitul. Scăderea în greutate este spectaculoasă și crește motivația.", explică Mihaela Bilic.

Dezavantajele regimului proteic

Din păcate însă, regimul proteic poate fi și foarte periculos. Dacă țineți acest regim o perioadă lungă de timp v-ați putea trezi că aveți deficit de vitamine în organism și o imunitate scăzută.

"Pe plan nutrițional, regimul este sărac în vitamine, mai ales vitamina C. Este sărac în oligoelemente și fibre, apare rapid constipația și așa numita acidoză metabolică. Respirația miroase urât, iar rinichii sunt supuși unui efort suplimentar să elimine amoniacul din organism. Și ficatul va fi afectat. Crește nivelul de colesterol din sânge, iar imunitatea scade.

Entuziasmul inițial dispare rapid, când realizezi că nu pot să mănânci unt cu pâine și nici carne cu garnitură de cartofi. Orice abatere, cât de mică, blochează slăbitul. Chiar și zahărul din muștar trebuie eliminat.", avertizează Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel