Dieta alcalină. Cum poți scăpa de 7 kilograme, în 7 zile
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Renumită  pentru proprietățile ei de prevenire a cancerului, dar si pentru capacitățile ei în ceea ce privește pierderea în greutate, dieta alcalină este adoptată de tot mai multe persoaner care țin la siluetă.

Alimentele sunt clasificare în două  categorii, în funcție de efectele pe care le au asupra organismul. Alimentele pot fi formatoare de acid și alcaline. Alimentele acide generează indigestie acidă care poate duce la mai multe afecțiuni de acidoza cronica. Practic, acestea acidifiază tesuturile din organism, fapt care "sugrumă" celulele prin restricționarea oxigenului, compromițând astfel sistemul imunitate. Acest proces poate duce la tot felul de boli de inima, la boli vasculare și la cancer, potrivit lyla.ro.

 Dieta alcalină se bazează pe fructe, dar și pe semințe și fructe oleaginoase, care pot determina și pierderea în greutate.

Ce trebuie să  mănânci în dieta alcalină

Dimineața puteți începe cu un blend de fructe precum avocado, grepfrut, lamâie, rubarba, limeta și capsuni.

La prânz poți mânca preparate din legume precum mazare, dovlecei, castraveți, usturoi, păstăi, roșii, varză, salata, sparanghel, ceapa, conopida și ridichi. Orice fel de combinație de sote de legume, fără ulei prăjit, ci înabușit în abur sau la cuptor poate fi o masă de prânz ideală în dieta alcalină.

Citește și: Dieta Kate Middleton. Vezi ce mănâncă ducesa de Cambridge pentru o siluetă de invidiat

Sursele de grăsimi bune în dieta alcalină sunt fructul avocado, uleiul de cânepă și uleiul de măsline.

Între mese, gustările ar trebui să fie formate din semințe, precum migdale, semințe de dovleac sau de floarea soarelui.

Poți pune în storcator sau în blender legumele mai sus mentionate, astfel încat să consumi 300 de mililitri la masa de seară.

Alimente de evitat

Proteinele din carne de pui, vită, porc, curcan sau miel. Poți mânca pește, în afară de somon. Evită lactatele, precum brânza, smântâna, laptele, iaurtul, dar si înghețata. 

Citește și: Dieta cu vin – rezultate dovedite științific

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel