Didier Drogba şi-a anunţat retragerea
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Chelsea's Didier Drogba reacts after the referee awarded a penalty against Barcelona during their Champions League semi-final second leg soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona
Chelsea's Didier Drogba reacts after the referee awarded a penalty against Barcelona during their Champions League semi-final second leg soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona
Didier Drogba, fostul atacant al echipei de fotbal Chelsea Londra şi cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Cote d'Ivoire, şi-a anunţat retragerea din activitate, la vârsta de 40 ani, după o carieră prolifică de două decenii, informează agenţia DPA. 

"Vreau să le mulţumesc jucătorilor, antrenorilor echipelor şi suporterilor pe care i-am întâlnit şi care au făcut din această carieră ceva foarte special. Un mare mulţumesc, din adâncul inimii, familiei mele, 'echipa mea personală', care m-a susţinut pe parcursul întregii mele cariere, atât în momentele bune, cât şi în cele rele", a scris Drogba într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. 

Fotbalistul ivorian a înscris 164 de goluri în 381 de meciuri disputate pentru Chelsea, fiind cel mai prolific jucător străin din istoria grupării de pe Stamford Bridge, cu care a câştigat patru titluri în Premier League, precum şi Liga Campionilor (în 2012). De asemenea, el a adunat 104 selecţii în naţionala ţării sale, pentru care a marcat 65 de goluri şi alături de care a participat la trei turnee finale ale Cupei Mondiale, disputând totodată două finale (pierdute) în Cupa Africii pe Naţiuni. 

Drogba, care a mai evoluat în Franţa (Le Mans, Guingamp, Olympique Marseille), China (Shanghai Shenhua), Turcia (Galatasaray) şi Canada (Montreal Impact), a petrecut ultimele 18 luni ale carierei sale la Phoenix Rising, echipa americană la care deţine şi rolul de coproprietar. El a disputat ultimul său meci pe 8 noiembrie, când Rising s-a înclinat la limită în faţa formaţiei Louisville City (0-1), în finala Ligii secunde a Statelor Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel