Didier Drogba, ambasador al unei campanii pentru securitatea rutieră în Africa
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Fostul star ivorian al fotbalului Didier Drogba a fost numit ambasador al unei campanii a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), pentru promovarea securităţii rutiere în Africa, au anunţat, luni, organizatorii evenimentului, citaţi de AFP.

Sub sloganul "Safe steps (paşi siguri), securitate rutieră în Africa", campania, care va dura doi ani, se va derula pe tot cuprinsul Africii prin intermediul imaginilor video, panourilor rutiere, site-urilor web.

"Deşi continentul nostru nu reprezintă decât 2 la sută din parcul automobilistic mondial, 20 la sută din decesele pe şosele la nivel mondial au loc în Africa. Procentul de mortalitate rutieră este cel mai ridicat la nivel mondial şi 44 la sută din victime sunt pietoni şi ciclişti", a deplâns Jean Todt, preşedintele FIA şi trimis special al Secretarului general al Naţiunilor Unite pentru securitate rutieră.

El a salutat "personalitatea excepţională a lui Didier Drogba, notorietatea şi popularitatea sa în Africa, ceea ce constituie un atu major pentru schimbarea comportamentului călătorilor şi reducerea numărului de decese".

Fostul atacant internaţional şi fost căpitan al selecţionatei Cote d'Ivoire s-a retras din activitate în noiembrie 2018, la vârsta de 40 de ani.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel