Dide, pus la pământ. Protest la IGJR împotriva Jandarmeriei! video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dide
Dide
Cristian Mihai Dide, protestatarul care vrea să desființeze Jandarmeria Română, s-a întors!

Cristian Mihai Dide plecase "o lună în vacanță cu echipa de la Adoptă o Casă la Roşia Montană" pentru restaurarea patrimoniului. Prima acțiune a fost să protesteze la IGJR împotriva Jandarmeriei.

(w670) protest

”Este o acțiune prin care ne arătăm nemulțumirea față de modalitatea în care s-a intervenit la Vatra Dornei”, a spus Cristian Mihai Dide.

Cazul de la Vatra Dornei

Bărbatul care a fost imobilizat vineri seară de jandarmi după o suspiciune de abuz sexual asupra unei fete de 12 ani a decedat sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Incidentul a avut loc la Festivalul de Folclor pentru Copii şi Tineret, care se desfăşura în municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat că jandarmii au acţionat în vederea scoaterii din mulţime şi imobilizării bărbatului, după ce tatăl şi fetiţa au venit la o femeie jandarm să reclame faptele suspectului.

El a precizat totodată că Parchetul Militar Iaşi a preluat cazul şi efectuează o anchetă.

'Parchetul Militar a deschis o anchetă, deja au luat dosarul şi ei vor face

Desființarea Jandarmeriei Române

Amintim că protestatarul Cristian-Mihai Dide, președintele organizației ”Evoluție în Instituție", a solicitat un proiect de desființare a Jandarmeriei Române.

”Informăm opinia publică că Asociația „Evoluție în Instituție" propune un proiect de desființare a Jandarmeriei Române. O soluție posibilă, dar care poate suferi modificări după dezbaterile cu specialiștii în domeniu, este de a împărți efectivele Jandarmeriei către structuri ale altor instituții: ordinea publică la Poliția Română, militarii la Armata Română, personalul specializat către SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale). Astfel, civilii nu vor mai interacționa cu militari, așa cum se întâmplă în prezent, lucru de neacceptat într-o democrație. Pentru „dezastre naturale„ și „deszăpeziri„,propunem o gardă națională, fără pistol, în subordinea ISU.

Activitățile pe care intenționăm să le desfășurăm în cadrul acestui proiect sunt de natură juridică, politică și mediatică, constând în dezbateri civice și politice, acțiuni în instanță, petiții și campanii media.

Unul dintre motivele pentru care dorim desființarea Jandarmeriei este că de-a lungul istoriei a fost folosită în mare parte împotriva cetățenilor, iar în prezent este doar o unealtă de opresiune și poliție politică, folosită deopotrivă ca bazin electoral, „mituită„ cu funcții și salarii mari, bonusuri, prime și protecție din partea partidului de la guvernare față de ilegalitățile pe care le comite", a transmis Cristian Mihai Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel