"Diaspora dă papucii". Nou PROTEST anunțat. Tomescu EXPLICĂ. Cui dau românii PAPUCII și De Ce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Românii din Diaspora pregătesc un nou protest la București. 

Românii din Diaspora sunt pregătiți ca pe 10 august să facă un nou protest în Piața Victoriei, sub numele de "Diaspora dă papucii". Protestul nu este singular și asta pentru că și alte țări europene, precum Franța și Marea Britanie au făcut astfel de proteste, în care au înșiruit mii de perechi de pantofi.

"Vino în Piața Victoriei și lasă o pereche de pantofi în numele unei rude sau prieten plecat peste hotare. Trimite din diaspora o pereche de încălțări cu un mesaj atașat, dacă îți este dor de ai tăi și de țara ta, dar nu te-ai întors până acum din cauza abuzurilor și corupției politicienilor. Mai știi cu ce erai încălțat în 10 august 2018? Dacă ai fost agresat în 10 august 2018, trimite perechea de încălțăminte pe care o purtai atunci", este mesajul postat la evenimentul creat pe pagina de Facebook.

Cui dau papucii românii din Diaspora

Întrebat de ce au decis să facă un protest în România și împotriva cui, un reprezentant al Diasporei a răspuns, în direct la B1 TV. 

"Diaspora organizează în data de 10 august 2020, în Piața Victoriei, așa cum am realizat și anul trecut, o formă de protest sub denumirea "Diaspora dă papucii". În cadrul acestei forme de protest vom invita cetățenii din România să trimită prin Poștă sau să lase o pereche de pantofi în numele unei rude sau prieten plecat peste hotare, pentru că acei pantofi sunt fără stăpân. De asemenea, vom invita cetățenii români din Diaspora să trimită o pereche de încălțări prin poștă, eventual cu un mesaj atașat, dacă le este dor de rude, prieteni și de țară sau dacă nu s-au întors până acum din cauza abuzurilor și corupției politicienilor. Este o formă de a da papucii. Dăm papucii guvernanților care s-au aflat și se află în acest moment la conducerea României, deoarece mă tem că încă nu s-au finalizat anchetele pentru legea 10 august 2018, chiar din contră, se zvonește că se vor clasa o parte dintre dosare. Încă nu avem 300 de parlamentari în respectarea proporționalității acestora în Diaspora, încă nu avem posibilitatea de a participa la alegeri prin vot electronic pentru cei care își doresc această opțiune și încă nu avem centre comunitare pentru românii din Diaspora, deschise", a declarat Tommy Tomescu, reprezentant al Diasporei și inițiator al protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel