Data publicării:

Diana Tache, Ciuvică și Chirieac, previziuni despre Piedone la alegerile din 2024 / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică și jurnalista Diana Tache, au spus, în cadrul emisiunii Miercurea Neagră de pe DC News și DC News TV, cine este candidatul care are cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei dacă va fi ales candidat comun PSD-PNL. 

Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică și Diana Tache au explicat cine este candidatul care ar putea să câștige funcția de primar general al Capitalei și de ce. 

„Dacă coaliția asta pierde Bucureștiul, în afară de faptul că o să fie rău pentru noi că o să ne chinuim în continuare cu mizerie, frig și altele, o să fie rău și pentru ei, pentru că o să sufere la toamnă, în alegeri, dacă pierd Bucureștiul. O să zică lumea că sunt mult prea proști.

A doua chestie e treaba cu Piedone la București pentru că Piedone, în sondajul ăla, în toate formulele, avea între 20%-22%, candidând doar din partea PUSL. Piedone e o problemă pentru că dacă l-ar băga pe el candidat comun, atunci eu cred că lucrurile ar fi rezolvate.”, a spus Mugur Ciuvică.

„Câștigă Piedone”, a completat Chirieac.

„Fără discuție.”, a spus Diana Tache.

 

Piedone le poate strica socotelile 

 

„Câștigă la pas. Acum nu știu, în înțelepciunea lor, ce fac, dar Piedone ar fi ok și pentru partide, și pentru ce-și împart ei acolo, și pentru toate. Dacă nu-l bagă pe Piedone și Piedone candidează în continuare... le strică socotelile. Pe de altă parte, poate să facă și o negociere să nu mai candideze Piedone pentru că dacă Piedone nu mai candidează și susține candidatul coaliției, iarăși, respectivul candidat dacă nu e chiar bătut în cap, câștigă alegerile.

Cu europarlamentarele, nu doare în cot pe nimeni de lista de la europarlamentare. Nu e interesat absolut nimeni.

Cu Primăria Bucureștiului, e într-adevăr o problemă. Să-i vedem pe cine aleg că și cu cel de la Sectorul 4, a fost și genul ăsta testat acolo și cred că pierde pentru că nu-l votează PNL-iștii. Combinații din astea. Nu știu ce fac cu Primăria Bucureștiului. Doamna Firea își ia exact voturile partidului.

Piedone probabil că ia votul de pe peste tot, iar Burduja e cu 8% în sondajul ăla cu Firea. E departe să ia cât PNL-ul. Nicușor Dan e cu vreo două procente sub Firea, în formula asta.

E mai complicat. Pot să-i înțeleg că se agită puțin, dar agitația ar trebui să producă un personaj care să câștige alegerile. Cel mai la îndemnă, dar mi-e teamă că nu o să se întâmple asta cum nu s-a întâmplat nici acum 4 ani cu Tăriceanu la prezidențiale, cea mai bună soluție pentru toată lumea ar fi să candideze Piedone.”, a spus Mugur Ciuvică.

„Da, exact așa văd și eu soluția fiindcă Piedone ia din toate partidele. O victorie a lui Piedone nu înseamnă că e împotriva PSD-ului sau PNL-ului, nici măcar împotriva noastră, a USR-ului, nu este.”, a spus Bogdan Chirieac la emisiunea Miercurea Neagră de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel