„Diana Șoșoacă este finanțată de ruși”, acuză un fost președinte al Parlamentului European
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, a declarat vineri pentru Digi FM că Diana Șoșoacă, senatoare și europarlamentar român, primește finanțare din partea Rusiei.

În aceeași intervenție, Schulz a susținut că liderul partidului Alternativă pentru Germania se află într-o situație similară, acuzând astfel două formațiuni populiste și extremiste de legături financiare suspecte cu Moscova.

În replică, Diana Șoșoacă a anunțat că intenționează să îl acționeze în instanță pe Martin Schulz pentru afirmațiile făcute. Senatoarea SOS a calificat declarațiile acestuia drept defăimătoare și nefondate.

Controversa a fost alimentată de imagini remise G4Media, care o arată pe Șoșoacă participând la un eveniment organizat marți la Ambasada Rusiei din București. Evenimentul a fost găzduit de noul ambasador rus, Vladimir Lipaev, iar în imagini apare și Șoșoacă, interacționând cu diverse personalități prezente la recepție.

Aceasta nu este prima dată când Diana Șoșoacă este surprinsă la Ambasada Rusiei. Ea a mai participat la evenimente similare în iunie 2023 și 2022, în ciuda poziției oficiale a României de condamnare a invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina și a minimizării dialogului cu reprezentanții Federației Ruse. Reporterii G4Media nu au reușit să obțină un comentariu din partea senatoarei pentru a explica motivele acestor vizite repetate la ambasada rusă.

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru susținerea deschisă a pozițiilor Rusiei în discursurile sale publice și în Parlament. Recent, ea a depus un proiect de lege controversat care cerea anexarea unor teritorii din Ucraina de către România, inițiativă care a fost respinsă rapid de Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel