Diana, povestea ASCUNSĂ a "Prințesei Inimilor". ZECE lucruri pe care NU le ȘTIAI despre ea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 59 de ani și deși a fost iubită de publicul larg, puțini îi cunosc povestea. Iată câteva lucruri interesante pe care, cu siguranță, nu le știai despre ea. 

Astăzi, 1 iulie, Prințesa Diana ar fi împlinit 59 de ani, iar povestea ei este demnă de un roman. 

Aceasta s-a născut în anul 1961, în Sandrigham, Regatul Unit și a murit în anul 1997, în urma unui accident de mașină.

Numită de public și „Prințesa Inimilor”, soția Prințului Charles a inspirat și impresionat o lume întreagă, chiar dacă viața ei a fost marcată de numeroase evenimente mai puțin plăcute, cel mai important dintre acestea fiind relația extraconjugală a lui Charles cu Camila Parker.

Din cauza presiunilor mediatice și a Familiei Regale, în 1996, Diana și Charles au decis să-și spună adio și a fost pronunțat divorțul. Un an mai târziu, Diana a început o relație cu Dodi al Fayed, poveste de iubire care s-a încheiat la data de 31 august 1997, când amândoi și-au pierdut viața în tragicul accident de mașină din Paris.

Iată zece lucruri importante pe care nu le știai despre prințesa Diana

1. Prințesa vorbea despre nefericirea ei, sentimentul de trădare, tentativele sale de sinucidere și două lucruri despre care nu s-a mai auzit niciodată: bulimie nervoasă și o femeie numită Camilla.

2. Părinții ei au divorțat când avea 7 ani. Părinții Dianei, Frances Shand Kydd și Edward John Spencer, al 8-lea Earl Spencer, au avut o relație zbuciumată, iar ea a menționat adulterul și violența domestic drept unele dintre motivele separării lor.

3. Bunica ei, Ruth Roche, baroneasa Fermoy, a fost asistenta personală a reginei Elisabeta, regina mamă.

4. A vrut să fie balerină, dar era prea înaltă.

5. Școala nu a fost punctul ei forte, motiv pentru care a renunțat la vârsta de 16 ani. 

6. Înainte de a-l cunoaște pe prințul Charles și de a deveni prințesă, Diana a avut multe joburi ciudate, inclusiv cel de bonă și profesor de școală. A fost plătită cu doar 3 lire pe oră pentru a se juca cu copiii, a face curățenie și a spăla.

7. Diana și Charles erau de fapt rude, mai exact very de gradul 16, ambii descendenți ai regelui Tudor King Henry VII.

8. Rochia de mireasa din tafta ivory a Dianei a bătut un record și a fost realizată de soții David și Elizabeth Emanuel, fiind împobodită cu 10.000 de perle și având o trenă de 25 de metri lungime, una dintre cele mai lungi trene regale din lume.

9.  A fost prima personalitate regală care a născut într-un spital.

10. După ce a divorțat de Prințul Charles în 1996, titlul de „Înălțimea Sa regală” i-a fost revocat. Dar regina Elisabeta a II-a nu a fost cea care a decis acest lucru, ci prințul Charles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel