Diamantele găsite în Africa de Sud erau de fapt cuarț
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Diamantele găsite în Africa de Sud erau de fapt cuarț
Pixabay / Diamantele găsite în Africa de Sud erau de fapt cuarț
În Africa de Sud, diamantele găsite de un păstor s-au dovedit a fi de fapt cuarț. 

Guvernul Africii de Sud a comunicat faptul că pietrele prețioase găsite luna trecută pe teritoriul țării sunt cuarț și nu diamante. Un păstor a descoperit pietrele în provincia KwaZulu-Natal. Mii de oameni s-au grăbit să ia cu asalt zona, în special satul KwaHlathi, aflat la 300 de kilometri la sud-est de Johannesburg, într-o adevărată febră a diamantelor, scrie BBC

După mai multe teste realizate de specialiștii din Africa de Sud s-a ajuns la concluzia că pietrele sunt cuarț, material mai puțin valoros față de diamant. De altfel, cuarțul este cel mai des întâlnit mineral din scoarța Pământului. 

„După teste concludente realizate pe exemplarele găsite s-a tras concluzia că pietrele descoperite nu sunt diamante”, a relatat un reprezentant al Guvernului. 

Febra diamantelor

Zona în care așa-zisele diamante au ieșit la suprafață nu este una în care în mod normal prețioasele pietre să fi fost găsite. Consiliul pe probleme geologice va inspecta zona în speranța că vor fi găsite și alte tipuri de minerale. 

Febra diamantelor a apărut în una dintre cele mai sărace zone ale țării. Țara trece printr-o criză a inegalității, întrucât pătura de jos și de mijloc a populației a pierdut o parte a locurilor de muncă în pandemie. 

Conform datelor Institutului Johns Hopkins, Africa de Sud a înregistrat cele mai multe cazuri de pe continent, având aproximativ 1,8 milioane de infectări confirmate și aproape 60.000 de decese provocate de infecția cu SARS-CoV-2. 

Diamant imens descoperit în Botswana

Compania Debswana, producătoare de diamante în Botswana, a anunţat miercuri descoperirea în această ţară din sudul Africii a unui diamant de 1.098 de carate, al treilea ca mărime de acest tip găsit vreodată în lume, potrivit companiei, relatează AFP.

Această piatră, descoperită pe 1 iunie, a fost prezentată preşedintelui statului Botswana, Mokgweetsi Masisi, în capitala Gaborone.

Piatra este considerată a treia ca mărime de acest tip găsită în lume, a subliniat Lynette Armstrong, directoare a Debswana, companie deţinută în comun de guvern şi de dealerul sud-african de diamante De Beers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel