Dialog SUA-Rusia, la 10 ianuarie, privind Ucraina şi securitatea
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Vladimir Putin (Foto Pixabay) & Joe Biden (Foto Facebook) / Colaj DC News
Vladimir Putin (Foto Pixabay) & Joe Biden (Foto Facebook) / Colaj DC News
Un dialog SUA-Rusia privind tensiunile legate de Ucraina și chestiunile de controlul armamentului nuclear va avea loc pe 10 ianuarie. 

Washingtonul şi Moscova vor negocia la 10 ianuarie despre tensiunile legate de Ucraina şi chestiunile de controlul armamentului nuclear, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt al Casei Albe pentru probleme de securitate.

'Statele Unite sunt dornice să se angajeze în dialog cu Rusia', a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

O întâlnire între Rusia şi NATO ar putea avea loc apoi la 12 ianuarie, urmată la 13 ianuarie de o întâlnire între Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite, a adăugat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres. 

CITEȘTE ȘI: Bugetul Pentagonului, promulgat. Sunt fonduri pentru susţinerea Ucrainei

Rusia confirmă planurile pentru discuţii pe teme de securitate cu SUA la 10 ianuarie

Ulterior, Ministerul de Externe rus a confirmat planurile Moscovei de a discuta despre cererile ei privind securitatea cu Washingtonul la 10 ianuarie, a anunţat agenţia de presă RIA, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul îl citează de asemenea pe viceministrul de externe Serghei Riabkov spunând că răspunsul Statelor Unite la acest subiect a fost până acum 'abstract' şi că este crucial ca oficiali militari să participe la discuţii similare cu NATO stabilite să înceapă la 12 ianuarie.

Rusia cere ca SUA şi NATO să se angajeze să nu extindă alianţa militară către Ucraina, o acţiune despre care Moscova spune că i-ar ameninţa securitatea naţională.

VEZI ȘI: Un simplu calcul greșit și Rusia se năpustește asupra Ucrainei. Cum poate România juca un rol cheie în evitarea războiului

Recent, diplomatul american John E. Herbst, președintele Atlantic Council's Eurasia Center și fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Ucraina în timpul Revoluțiilor Portocalii, a analizat strategia Federației Ruse și a transmis un avertisment serios pentru Administrația Biden. (Continuarea articolului, AICI.)

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Ce urmează în 2022. Previziunile lui Hartmann: Va fi anul unei mari puteri europene iar România devine spațiu de rivalitate între trei forțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel