Dialog demențial între stegarul-dac Avramuță și poliția locală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cezar Avramuță, cunoscut pentru fervoarea cu care protestează cu fiecare ocazie împotriva lui Traian Băsescu și poreclit stegarul-dac, a avut parte, de data aceasta, de peripeții în zona Moldovei. În drumul de întoarcere de la Roman, unde a fost pentru a-și arăta "considerația" față de Elena Udrea, protestatarul s-a oprit la Piatra Neamț, pentru a-l admonesta pe Gheorghe Ștefan, zis "Pinalti."

[caption id="attachment_255314" align="alignleft" width="310"] Foto: adevărul.ro[/caption]

După ce a ajuns în fața primăriei locale, a fost imediat luat la ochi de poliție. Blogul "Unsingurvot" reproduce dialogul dintre stegarul-dac și poliția din Piatra Neamț.

"  S-au prezentat și m-au rugat să mă legitimez. ”De ce vreți asta?” ”Pentru a discuta cu dvs.” ”Despre ce vreți să discutați cu mine?” întreb eu. ”Nu vreți să vă legitimați? Refuzul se pedepsește!”, declară ritos polițaiul. Probabil că este singurul lucru pe care îl poate ține minte ”pe de rost”. ”Ba da, vreau, cu dragă inimă. Dar, de ce vreți să stați de vorbă cu mine? Poate că eu nu am chef să stau de vorbă cu voi! De ce ar trebui să vorbim?” ”Deci refuzați să vă legitimați? Vom fi nevoiți să vă conducem la secție” aruncă polițaiul altă replică, care sperie de obicei pe majoritatea cetățenilor. ”Nu refuz, nici vorbă, doar că aș vrea să-mi spuneți de ce vreți să vorbiți cu mine, pe ce temă? Vreți să vorbim despre femei? Despre ozn-uri? Sau despre ce? Care este scopul? Timpul meu este foarte prețios și voi mi-l pierdeți”. Au plecat.
A apărut apoi o dubă cu 5-6 jandarmi echipați ”până-n ochi”. Glumeam cu echipele de televiziune care erau de față: ”Îi vedeți? Habar nu au ce să facă! Sunt varză! Dau disperați telefoane șefilor pentru indicații”. Revine un polițai: ”Domnule Avrămuță, trebuie să vă amendez pentru refuz de legitimare”, decide acesta. ”Ok” zic. ”Îl amendați pe Avrămuță pentru că nu știți cine e! E perfect” râd eu amuzat. Apoi spre reporterii care filmau: ”îi fac proces-verbal de contravenție lui Avrămuță pentru că Avrămuță a refuzat să le spună că îl cheamă Avrămuță. Fabulos! Cu adevărat gândire de polițai”. A plecat.
Le spun apoi jurnaliștilor că mă duc să-i salvez și pe jandarmii care se foiau, neștiind ce să facă: mi-era milă de ei. ”Domnilor jandarmi”, zic eu, ”cred că aveți ceva probleme! Pot să vă ajut să le rezolvați? Poate vreți ceva de la mine?”. ”Nu, zice un colonel (atenție, lent-colonel venit în piață la Piatra; câți colonei or fi în Piatra? Ce era așa de important acolo?-vom vedea mai departe). "Totul este ok. Atâta vreme cât sunteți pașnic, aveți tot dreptul să vă plimbați pe unde doriți”. ”Foarte interesant” zic. ”Să spuneți asta și subordonaților dvs. Și jandarmii din București ar fi bine să înțeleagă asta. Și celor din Roman. Ei oare de ce nu știu?” întreb eu contrariat.  ”Nu erau jandarmi, era poliția comunitară. Oamenii nu sunt perfecți” spuse colonelul. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel