Dialog aprins între Badea și Cernea. "E de un porc gras, slinos, puturos"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Screen Shot 2013-09-16 at 10.45.41 AM
Screen Shot 2013-09-16 at 10.45.41 AM

În cadrul emisiunii "Sinteza zilei", de duminică seară, a fost discutat subiectul exploatării miniere de la Roșia Montană. În platou a fost prezent și Mircea Badea. Remus Cernea, deputat şi protestatar împotriva proiectului de exploatare Roşia Montantă, a intervenit și a avut un dialog aprins cu Mircea Badea. 

Iată dialogul dintre cei doi:

Remus Cernea: Într-o democrație dialogul este absolut necesar și el trebuie purtat. Această bătălie privind Roșia Montană este una veche. Cred că s-au afirmat argumentele pro și contra, așadar, opiniile sunt conturate. Am declarat, dincolo de orice fel de discuție, de partizanatele politice, am declarat că acest proiect este neconstituțional, are vicii profunde. Avem nevoie de dezbateri centrate pe argumente, mai puțin pe atacuri la persoană.

Mircea Badea: Perfect, poate le spuneți și celor din Piață.

Remus Cernea: Oamenii din Piață sunt de foarte multe feluri. Este de înțeles și nervozitatea lor, pentru că, după părerea mea, Guvernul încearcă un abuz. Proteste față de guverne sunt în toate țările.

Mircea Badea: Dacă vor să fie vedete, că văd că vor să fie vedete, că asta văd că e principala lor revendicare, dincolo de cea ecologistă, dacă vor să fie vedete, poate o lasă mai ușor de tot pe asta cu înjuratul presei în general. Un pic mai subțire cu pianul pe scări, că nu e cazul, se pare că sunt doar manipulatori unii dintre ei și mincinoși. Și atunci compromit și protestul pe bază de sistem când se dovedesc a fi și mincinoși, și ticăloși, și manipulatori și n-o să fie nici vedete.

Remus Cernea: Am demonstrat public că sunt adeptul unui dialog civilizat și cât mai orientat spre argumente.

Mircea Badea: Aia cu presa are lesă, aia cu bannerul ăla uriaș la care mă uit eu și pe care îl susțin foarte mulți oameni, aia e de un porc inimaginabil, acum vă spun în limbaj ecologist, e de un porc gras, slinos, puturos.

Remus Cernea: Vedeți, trebuie să căutăm nuanțele...

Mircea Badea: Porcul nu are nuanțe, e porc.

Remus Cernea: Oamenii acum sunt o voce, își afirmă niște idei, sunt foarte diferiți, sunt tot felul de bannere. Cu unele nu sunt deloc de acord. Sunt tot felul de lucruri exagerate, dar protestele au un fond serios. Cred că marea majoritatea știe de ce este acolo și sunt chestiuni de conștiință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel