Mircea Diaconu: Șansă URIAȘĂ pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu spune că România are o șansă unică de a fi în cel mai înalt club de prosperitate din lume, reprezentat de Uniunea Europeană. 

Europarlamentarul este dezamăgit de cei care se referă la Uniunea Europeană care folosesc expresii de genul "ăia de la Bruxelles". Diaconu spune că fără Uniunea Europeană, din punct de vedere economic, România nu ar fi însemnat nimic pe plan mondial. 

"E un lucru foarte important și încerc să explic peste tot pe unde merg șansa istorică, uriașă pe care o avem fiind în acest club de prosperitate, chiar cel mai înalt club de prosperitate de pe Terra. Cu ocazia Brexit-ului s-au făcut numeroase studii. Unul dintre ele încearcă să înțeleagă ce se va întâmpla cu centrele de putere economică, pe o distanță de mai mulți ani, până în 2050, mai ales cu Marea Britanie, comparând-o cu Germania care va fi tot în Uniunea Europeană. Topul mondial este așa: SUA, UE, China, India pe urmă țările individuale, componente ale UE, Germania, Marea Britanie. Trebuie să ne întrebăm unde este România în acest top. Dacă era evaluată singură, nu era nicăieri. Dar este sus datorită acestui centru de putere. Asta mă enervează mereu și încerc să o tratez mereu, că spunem 'ăia de la Bruxelles'. Aceia suntem și noi," a spus Mircea Diaconu.

Vezi răspunsul complet: 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel