DIABET. A fost descoperit al cincilea simptom în tratarea bolii
Cercetatorii de la Universitatea din Lincoln au reușit să descopere al cincilea simptom spre care țintește sistemul imunitar, în tratarea diabetului de tip 1. Dr. Michael Christie a declarat pentru BBC, citat de hotnews.ro, că au o imagine completă a celei de-a cincea țintă, iar în curând se poate trece la tratarea bolnavilor de diabet tip 1.
Imaginea completa a zonelor pe care sistemul imunitar le ataca, cauzand, astfel, diabetul de tip 1, a fost descoperita de oamenii de stiinta.
Studiul publicat in "jurnalul Diabetului" a descoperit al cincilea si ultimul simptom spre care sistemul imunitar tinteste.
O echipa de la Universitatea din Lincoln sustine ca descoperirile ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi cai de prevenire si tratare a acestei boli.
In diabetul de tip 1, sistemul imunitar distruge celulele beta care produc insulina- hormonul care are rolul de a mentine nivelul zaharului din sange in limite normale.
Studiile realizate pe anticorpi unici ai pacientilor cu diabet de tip 1 au aratat ca exista cinci tinte pe care sistemul imunitar le ataca.
In trecut au fost descoperite primele tinte, dar ultima s-a dovedit a fi greu de obtinut timp de doua decenii.
Doctorul Michael Christie de la Universitatea Lincoln, care a condus cercetarile, a declarat pentru BBC ca "cu aceasta noua descoperire, am reusit sa stabilim spre ce tinteste sistemul imunitar- avem imaginea completa."
[citeste si]
Tintele sunt:
Insulina
Glutamatul de decarboxilaza
IA-2 (ANTICORPI ANTI-TIROZINFOSFATAZA)
Zinc transportor-8
Piesa finala fiind tetraspanina-7
Din punct de vedere tehnic, acestea sunt implicate in secretia sau depozitarea insulinei.
Cunostintele acumulate referitoare la unele dintre tinte sunt deja folosite intr-un studiu la King's College din Londra, care urmareste incetinirea evolutiei diabetului de tip 1.
Doctorul Christie spune ca, avand o imagine completa, ar putea trece la ingrijirea pacientilor cu diabetul de tip 1. "Odata ce sistemul imunitar decide ca vrea sa elimine ceva este greu de oprit, deci diabetul s-a dovedit a fi o boala greu de prevenit. Speram ca, prin identificarea tintelor majore ale bolii, putem gasi cai de a o preveni, prin blocarea raspunsului sistemului imunitar la cele cinci proteine, fara a expune persoana la infectii," a mai declarat medicul Christie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News