Dezvăluiri despre CRIMA de la coaforul din Iași. Ar fi putut fi evitată?
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
646x404
646x404

Noi dezvăluiri ies la iveală despre crima de la coaforul din Iași, unde un bărbat de 41 de ani și-a ucis soția. 

Două elemente importante ar fi putut să prevină oribila crimă. Vasile Olaru avea antecende de violență în familie. În noiembrie, soția atacatorului mai depusese o plângere la poliție. După ce aceasta a renunțat la plângere, bărbatul s-a internat, la cerere sa, la Spitalul de Psihiatrie Socola. Acolo a stat doar trei zile, însă fusese diagnosticat cu agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate şi intoxicaţie cu alcool.

Dignosticat cu probleme psihice, sub tratament 

"A fost diagnosticat cu agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate şi intoxicaţie cu alcool şi a stat în spital trei zile. A luat tratament, dar e posibil ca în perioada sărbătorilor să fi renunţat la medicamente şi să fi consumat alcool în exces. Cum soţia l-a părăsit, a devenit din nou agresiv", au spus reprezentanţi ai Spitalului de Psihiatrie Socola, scrie Mediafax.

Cum s-a încercat evitarea unei tragedii prin sfătuire

Din ceea ce au spus reprezentanții, soția, adică victima, este vinovată de agresivitatea soțului. Dacă aceasta nu ar fi plecat, soțul nu ar fi devenit agresiv. Însă, soția agresorului a plecat după ce acesta a bătut-o atât pe ea, cât și pe fiul de 18 ani. Femeia a chemat poliția și, la cerere, s-a cazat, în prag de Sărbători, împreună cu cei trei copii, în Centrul pentru victimele violenţei domestice. Singura măsură de prevenire a unei tragedii, în condițiile unor antecendente de violență și a unui diagnostic clar, a fost SFĂTUIREA ca femeia, rămasă pe drumuri, să nu mai meargă la serviciu câteva zile, pentru a evita întâlnirea cu soțul agresiv.

Scenariul de la Perla se repetă

Femeia a decis să meargă. Sâmbătă seară, bărbatul a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Ar fi putut fi evitată tragedia?

Tragedia s-a produs deși de-a lungul anilor pe numele bărbatului fusese depuse mai multe plângeri, ultima strigare către Poliție fiind făcută cu o zi în urmă. Mai mult, bărbatul era sub observația unor medici care l-au diagnosticat cu probleme psihice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel