Urmărește emisiunea live
DEZLEGARE la pește - Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Dezlegarea NU e pentru toată lumea!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
somon
somon
Mulți oameni consideră că oricine trebuie să mănânce pește cu ocazia sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică, pe 21 noiembrie 2019. Nimic mai fals!

Biserica a rânduit ca pe 21 noiembrie 2019, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, să fie dezlegare la pește. Dar această permisiune nu este pentru toată lumea!

În Biserica ortodoxă, există zile de post în care s-a rânduit de către Sfinţii Părinţi să se facă dezlegare la peşte. Acest lucru înseamnă consumarea mâncărurilor de post, plus untdelemn şi peşte, însă oprirea de la hrana cu carne, brânză, lapte şi ouă.

Părintele profesor George Istodor a spus la DC News Live că dezlegarea la pește se referă doar la cei care s-au ostenit cu postul.

"Eu fac mereu precizarea nu pentru credincioșii care vin mereu la biserică, ci pentru cei care vin rar: Dezlegarea la pește este pentru oamenii care au ținut post. Dezlegarea la pește sau la anumite produse alimentare este exclusiv pentru cei care țin post, adică pentru cei care respectă rânduiala bisericii", a spus părintele profesor George Istodor la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel