Data actualizării:
Data publicării:

Dezinformări grosolane despre Israel. Vlad Nistor: Ce se întâmplă în Parlamentul European e de-a dreptul înspăimântător

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Vlad Nistor, deputat al Parlamentului European în cadrul Grupului Partidului Popular European, a afirmat, mercuri, 18 octombrie, că în Parlamentul European are loc o dezbatere despre situația din Israel, atacul Hamas și consecințele pe care acesta le poate avea.

Astăzi, în plenul de la Strasbourg are loc o dezbatere despre situația din Israel, atacul Hamas și consecințele pe care acesta le poate avea. Europarlamentarul Vlad Nistor spune că dezinformările se produc chiar și în Parlamentul European. Acesta a afirmat că Josep Borrell, diplomatul șef al UE, „nu vede provocarea Hamas” și nici cele 2000 de victime israeliene.

„Ce se întâmplă în Parlamentul European este de-a dreptul înspăimântător”

 

„Eu sunt în acest moment la Strasbourg. Stau de dimineață în Parlament. Are loc o dezbatere despre situația din Israel, despre atacul Hamas și consecințele pe care acesta le poate avea.

Pentru mine, ce se întâmplă în Parlamentul European este de-a dreptul înspăimântător. Mi-a fost dat să aud punctele de vedere atât de ciudate, aberante, extrase din context, încât îmi dau seama cât de dificil va fi de acum încolo viața noastră, a tuturor într-o Europă democratică.

Dezinformările se produc chiar și aici, pe viu. Există reprezentanți care fac tot ce pot pentru a dezinforma opinia publică și pentru a-i împinge în capcane pe ceilalți participanți la discuție”, a precizat Vlad Nistor, deputat al Parlamentului European în cadrul Grupului Partidului Popular European, la B1 TV, în cadrul emisiunii Laurei Chiriac.

„Josep Borrell nu vede provocarea Hamas, nu vede cele 2000 de victime israeliene”

 

 

„Domnul Borrel, înaltul reprezentant, are, ca întotdeauna, după părerea mea, o prestație absolut jalnică. Suntem absolut de acord că orice fel de victimă colaterală este o pierdere, nu pentru familie, nu pentru poporul respectiv, ci pentru întreaga umanitate. Domnul Borrel este absolut sub nivelul funcției pe care, din nefericire, o ocupă astăzi. 

Discuțiile erau despre ansamblul problemei și accentul pe care îl punem asupra unei părți a conflictului. El nu vede ansamblul, nu vede provocarea Hamas, nu vede cele 2000 de victime israeliene. El vede doar victimele accidentale din timpul bombardamentelor israeliene, absolut justificat. Este de plâns. Trebuie ca cineva din poziția lui să vadă echilibrat realitatea.

Pe de altă parte, președintele Joe Biden a menționat că nu știe cu certitudine, dar are semnale că este vorba despre o eroare a unei organizații care nu are dotarea Hamasului, care a greșit cu o rachetă manufacturată provocând o asemenea tragedie, un asemenea carnagiu. Eu nu cred că acolo este vorba despre o rea intenție. Eu bănuiesc că este vorba despre o lipsă de profesionalism și de demența care, probabil, a cuprins o bună parte a planetei zilele acestea, de care cu toții trebuie să ne ferim, fie că suntem în Europa, America sau orientul Mijlociu”, a mai spus Vlad Nistor, deputat al Parlamentului European în cadrul Grupului Partidului Popular European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel