Data publicării:

Dezbaterea 'Istoria ta în spaţiul cartierului', la Palatul Şuţu

Autor: Cristina Alexandrescu | Categorie: Cultura
WhatsApp
palatul-sutu-scara-interioara
palatul-sutu-scara-interioara

Dezbaterea 'Istoria ta în spaţiul cartierului', un proiect care are ca scop stimularea locuitorilor cartierului Berceni de a se implica în acţiuni educative planificate în propriul cartier, ducând astfel iniţiativele culturale dincolo de spaţiul central al oraşului, a avut loc luni, la Muzeul Municipiului Bucureşti.

'Am vrut să dezvoltăm un proiect în care să promovăm cartierele Bucureştiului şi să încercăm să valorificăm atât istoria evoluţiei lor cât şi istoria locuitorilor din cartier. Ne interesează foarte mult să vedem ce tipuri de activităţi culturale putem dezvolta în cartiere pentru că ştim că sunt foarte multe activităţi care se concentrează pe locaţiile din centru şi vrem să vedem dacă locuitorii sunt interesaţi de propria istorie, istoria locului în care momentan locuiesc, dar şi despre lucrurile care s-ar putea dezvolta din punctul acesta de vedere, acela al activităţilor cultural-educative', a declarat Amalia Alexandru, responsabil de comunicare în cadrul proiectului.

Ea a spus că în cadrul dezbaterii s-a dorit să se identifice, cu ajutorul participanţilor, care ar fi spaţiile alternative în care se pot desfăşura activităţi cultural-educative mai întâi în zona vizată, cartierul Berceni, dar şi în alte cartiere bucureştene.

'Am ales cartierul Berceni deoarece acesta este unul mai puţin vizat de activităţile cultural-educative. Ştim că foarte multe activităţi au fost în Pantelimon, în Ferentari, în Rahova, dar în Berceni au fost mult mai puţin din acest punct de vedere al valorificării potenţialului şi, cumva, al aducerii oamenilor împreună astfel încât să formeze o comunitate. Intenţionăm să mergem şi în alte cartiere, dar deoarece este un proiect pilot, ne dorim să aflăm opinia bucureştenilor despre ce se poate dezvolta în cartiere şi cât de fezabil ar fi un astfel de proiect în alte zone', a mai spus Amalia Alexandru.

Urmărind evoluţia urbanistică a unui cartier, plecând din secolul XVIII şi până în prezent, de la comuna suburbană cu peisaj rustic la apariţia complexurilor de locuinţe, expoziţia valorifică dinamic memoria cartierului Berceni prin poveşti, fotografii şi documente cartografice care redau câteva repere în transformarea zonei de sud a oraşului, au precizat organizatorii.

Participanţii la dezbatere au avut posibilitatea să vizioneze şi expoziţia 'O incursiune în istoriile cartierului Berceni', concepută şi realizată în cadrul proiectului 'Istorii din cartier'. Expoziţia va putea fi vizitată la Palatul Şuţu până pe 16 ianuarie 2016.

Dezbaterea 'Istoria ta în spaţiul cartierului' finalizează proiectul 'Istorii din cartier', co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural National şi derulat în perioada 15 septembrie-16 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel