Dezbatere PE stat de drept România. Macovei: Suntem gazați, bătuți, împușcați!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Monica Macovei
Monica Macovei
Monica Macovei a luat cuvântul la dezbaterea din 15 aprilie 2019 din Parlamentul European privind situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Parlamentul European dezbate din nou luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg.

Monica Macovei a spus: 

„Astăzi în România, un grup de politicieni corupți, condus de condamnatul Liviu Dragnea, care e condamnat definitiv și are noi procese, au luat tara în mână și dă cu ea de pământ. Nu respectă programul de guvernare anunțat la alegeri. Schimbă legile, șterge infracțiuni, îi subordonează pe judecători și procurori, transformă banii de investiții în mită electorală. Distrug inima democrației, pentru ca ei, politicienii corupți, să scape de justiție.

Soarta a 20 de milioane de oameni stă în cântar cu soarta și salvarea unuia singur. Românii nu sunt un popor inert. Ieșim în țară de 2 ani de zile. Suntem gazați, suntem bătuți, suntem împușcați cu gloanțe de cauciuc sau loviți cu grenade de mână. Asta nu ne împiedică să ieșim! Mai departe, drumul nostru este Europa! Asistăm cu disperare la scufundarea țării, lovită de Dragnea, Tăriceanu, și gașca lor. Eu nu pot să tac. Nu ne puți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai câtorva sute de politicieni care au în mână pârghiile puterii.

Vă cer să ajutați România. Pentru că sub aparența democrației, România trăiește azi o dictatură criminală și tragedia golirii țării. Patru milioane de români au plecat din țară numai în ultimii ani. Ruperea noastră de Europa este coșmarul pe care istoria l-a trăit decenii la rând. Acesta este ultimul tren pe care îl putem prinde. Vrem în Europa!”, a spus Macovei. 

Dezbaterea a fost introdusă pe agendă în urma şedinţei Conferinţei Preşedinţilor de săptămâna trecută la solicitarea grupului PPE din PE, care îşi motivează demersul prin campania dusă de statul român împotriva candidatului favorit al PE pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, despre care menţionează într-un comunicat că este "inacceptabilă într-un stat membru UE". 

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. Eurodeputaţii evaluează acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni. Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel