Urmărește emisiunea live
Dezbatere PE. Bușoi: ”România nu trebuie ajutată să devină Ungaria”
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Eurodeputatul Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, apreciază, după dezbaterea despre România din Parlamentul European, că țara noastră nu este Ungaria sau Polonia, chiar dacă guvernul face greșeli.

”Astăzi a avut loc dezbaterea din plenul Parlamentului European despre România. Din păcate, guvernul PSD nu a înțeles nimic și nici nu este dispus să înțeleagă, pentru că PSD pare decis să exploateze electoral mesaje euro-sceptice. Liderii PSD sunt niște euro-sceptici de conjunctură, fiind mai degrabă eurocinici. Ei au nevoie de fondurile și de susținerea UE, dar nu vor să fie trași la răspundere pentru inepțiile pe care le comit la guvernare”, a scris Cristian Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

Este însă foarte important ca această dezbatere să îi țină pe români aproape de Uniune Europeană, chiar dacă greșelile guvernului par să ne îndepărteze de construcția europeană. Trebuie, prin urmare, să se analizeze cu atenție și să se facă distincția între un guvern rău și un popor bun.

Sunt greșeli mari, pentru care guvernul trebuie să dea explicații, iar dintre toate aceste greșeli, cea mai gravă eroare a guvernului PSD este că a gazat și a bătut protestatari pașnici, un lucru care nu poate fi iertat.

Cu toate acestea, România nu este Ungaria, sau Polonia și nici nu trebuie ajutată să devină Ungaria. Nu cred că se justifică în niciun fel discuții legate de articolul 7, deși unii dintre politicienii de la guvernare par interesați să încingă la maximum schimbul de replici cu Uniunea Europeană, pentru că așa mai distrag atenția de la propriile greșeli.

România trebuie să fie în spațiul Schengen. România a îndeplinit toate condițiile tehnice și faptul că țara noastră nu este membru Schengen dintr-o indecizie politică este un subiect care alimentează curentul critic față de Uniunea Europeană și, din păcate, este un subiect care a rămas nelămurit. Aceasta este o realitate politică de care profită mai ales eurocinicii, adică euroscepticii din interes, cei care critică Uniunea Europeană, pentru a distrage atenția de la propria responsabilitate.

Există, de asemenea, la nivel european o îngrijorare în ceea ce privește referendumul. Trebuie spus răspicat că referendumul nu a fost organizat pentru a potența homofobia și chiar dacă, din păcate, au existat anumite excese în aceste zile, în acest sens, acestea nu sunt împărtășite de imensa majoritate a populației României. Dar spun răspicat că valorile familiei sunt folosite pentru a ascunde în spatele lor politici guvernamentale inepte și o conduită foarte greșită pe multe planuri: economie, justiție și raportare la societatea civilă.

Românii au încredere în UE peste media europeană. Acesta este un lucru bun pentru poporul român și, în egală măsură, un lucru bun și pentru Uniunea Europeană. România este a șaptea țară ca mărime din UE, iar încrederea în Uniune este la mare căutare în aceste zile, chiar în regiunea est-centrală a Europei, unde România este un stat stabil, în ciuda greșelilor grave ale guvernării de stânga, care trebuie să plece cât mai repede, prin moțiune de cenzură.” este textul postat de europarlamentarul PNL.

Vezi și: Dezbatere PE. Siegfried Mureșan: ”Oamenii cer dreptate și stat de drept”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel