Dezbatere Alegeri Franța. Cine a câștigat
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Candidatul independent Emmanuel Macron este câștigătorul dezbaterii dintre cei cinci candidați la președinția Franței, după o dispută televizată care a stabilit un record de audiență, relatează marți publicația Politico, potrivit Agerpres.

O serie de sondaje realizate după emisiune l-au prezentat pe Macron drept candidatul care a dominat dezbaterea și i-a convins cel mai mult pe telespectatori.

Cea mai slabă prestație a avut-o candidatul Partidului Socialist, Benoît Hamon, indică aceleași sondaje.

Potrivit unui sondaj realizat de agenția Harris Interactive pentru website-ul de știri Atlantico, 20% dintre cei care au urmărit confruntarea au spus că l-au apreciat cel mai mult pe politicianul de centru Emmanuel Macron. Pe al doilea loc s-a clasat candidata formațiunii de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen.

O cercetare realizată de institutul de sondaje Elabe pentru postul BFMTV arată că 29% dintre cei chestionați au spus că Macron a fost candidatul "cel mai convingător", fiind urmat de Jean-Luc Mélenchon, apreciat de 20% dintre participanții la sondaj, și de Le Pen și Francois Fillon, plasați la egalitate, cu 19%.

Sondajul institutului OpinionWay pentru ziarul Le Point arată că 24% dintre telespectatorii chestionați l-au apreciat cel mai mult pe Macron, iar 19%, pe Fillon și Le Pen.

Potrivit audiențelor măsurate de agenția Médiamétrie, aproape 10 milioane de telespectatori au urmărit dezbaterea TV de luni seara.

Confruntarea a înregistrat cea mai mare rată de audiență reușită anul acesta de vreun post TV din Franța, scrie Politico, citând postul TF1, care a difuzat disputa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel