DEZASTRUL lăsat în Guvern. Tehnocratul care a BLOCAT TOT: An pierdut pentru România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a descris la DCNews LIVE , dezastrul găsit în acest minister, lăsat moștenire de ministrul tehnocrat Cristian Ghinea. 

”Anul trecut a fost un an pierdut pentru România. Eu consider că suntem în 2016, pentru că 2016 efectiv din punct de vedere al procedurilor și al activităților care trebuiau desfășurate în ceea ce privește aducerea banilor cel mai ieftin de la UE, acești bani europeni nu a existat ca și obiectiv. Aș putea să vă spun că au fost foarte multe probleme și întârzieri, cărora a trebuit să le facem față prin soluționare și recuperare de întârzieri.” a spus Rovana Plumb, la DCNews LIVE. 

Ministrul a adăugat: ”Pe aplicația sistemului informatic despre care s-a discutat și despre care toată lumea știe, s-a spus că încă nu au venit banii europeni în țară, e și firesc atât timp cât în câteva luni a trebuit să facem toate modulele necesare acestei aplicații care este cerută prin regulament de către UE. În 2016 a fost făcut un singur modul din cinci și acesta a fost făcut prost, mă refer la modulul de evaluare. În 2015, până când noi am ieșit de la guvernare, s-a făcut un modul conform cerințelor regulamentului european, de apel de proiecte și depunere a proiectelor pe care l-am finalizat, iar în anul 2016 trebuiau să se facă toate celelalte module, de evaluare, contractare, implementare, nereguli și plăți. Dintre toate acestea s-a făcut un modul de evaluare, care nu a fost bun și nu a corespuns nevoilor utilizatorilor.”

[citeste si]

Rovana Plumb a mai explicat că-n această perioadă ”s-a lucrat cu motoarele turate la maximum pentru că nu am avut numai obiectivul de acreditare pentru aducerea banilor în țară, ci am avut și închiderea exercițiului financiar anterior 2007-2013 și aceleași echipe au lucrat și la închidere și pentru desemnare și pentru deschiderea de apeluri. În ceea ce privește sumele, România are de adus în țară pe politica de coeziune și politica agricolă comună 31 de miliarde de euro.”

Vezi mai mult în video de mai jos de la minutul 1:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel