Data publicării:

Dezastrul de la Circul Globus după plecarea Brânduşei Novac / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Brândușa Novac, fosta directoare a Circului Globus, supranumită „Zâna Circului”, regizor şi scenarist, a fost invitată la DC News unde a vorbit despre plecarea de la Circ și schimbările produse după momentul plecării. 

„Dacă a văzut Circul că nu mai are public, nu a scos postul al concurs?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Postul a  fost scos la concurs în perioada celor trei ani în care eu nu aveam voie să concurez și a luat postul Bogdan Stanoevici care între timp a murit. Următorii manageri au fost toți interimari și în acest moment, managerul cirului este un manager interimar.

Nu știu ce este în capul primarului Capitalei.

În lege scrie că ești obligat ca ordonator principal de credite să faci concurs în 120 de zile de la vacantarea postului. S-au prevalat de faptul că a fost pandemie și au zis că nu se dau concursuri. Lucrurile sunt blocate și eu cred că sunt blocate pentru că ordonatorii principali de credite au constatat că în momentul în care managerul este interimar nu mai are pretenții pentru buget, nu se duce să vorbească de faptul că i s-au aprobat niște proiecte pe care trebuie să le susțină, să le ducă la bun sfârșit.”, a spus Brânduşa Novac.

„Dacă ne referim la Primăria Capitalei, bugetul culturii este insignifiant. Am văzut că a fost un spectacol în curtea Circului sau în fața Circului”, a spus Val Vâlcu.

„Este foarte greu să umpli o sala de 2000 de locuri. Eu în 1998 când am ajuns la Circ, în sală la spectacolele predecesorilor mei, cel puțin sâmbăta și duminica, nu erau mai mult de 300 de persoane. Munca mea ca să readuc oamenii la Circ a durat 7 ani. Cei care au venit după mine au reușit, în câteva luni, să-i facă să nu mai vină.

Eu scrisesem în lucrarea de doctorat, am făcut o paralelă cu ce s-a întâmplat în perioada interbelică cu circurile, în străinătate, și am tras o concluzie, se pare greșită, că timpul alocat creșterii și vizibilității unei instituții publice de cultură și a circului, în special, este tot atât de mare precum declinul ei.

Am arătat că circul românesc între 1990-1998 a fost în declin și după aceea mie mi-au trebuit cam 7, 8 ani de revenire, să umplu sălile. În momentul în care eu am plecat de la Circ, au păstrat câteva luni spectacolele mele, după care s-au apucat ei să facă altceva. Și publicul, în câteva luni, nu a mai venit. În acest moment, la Circ, sunt doar grupuri organizate cu copii de la școli și grădinițe care vrând nevrând umplu sălile pentru că vin cu profesoarele și educatoarele, dar în rest, în weekend  e trist.", a spus Brânduşa Novac la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel