Dezastru la TVR. Ministrul Romașcanu vrea reforma totală a Televiziunii Române / video
Autor: Julia Pandi | Publicat pe: 08 feb 2022, 12:38
WhatsApp
Invitat la Interviurile DC News, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat în ediția de marți, 8 februarie, că la TVR nu a fost niciodată "o situație foarte veselă" și că este nevoie de o reformă mare. 

"TVR-ul e la popor. Director este domnul Turturică, propunerea PNL, din păcate pe o lege neschimbată nici până acum. La TVR nu a fost niciodată o situație foarte veselă și lucrurile trebuie făcute acolo programativ și fundamental, adică e nevoie de o reformă mare. Era nevoie să treacă legea pe care am făcut-o, o pornise Georgică Severin, am continuat-o împreună în 2017 și a rămas pe undeva pe la Camera Deputaților. Separarea funcțiilor între președinte, director general; directorul general să fie angajat prin concurs prin mandat clar, se depolitiza partea de execuție. Nu știu de ce s-a întâmplat și cum putem să o deblocăm, o să încerc în continuare să mergem înainte. A mai apărut o lege foarte proastă propusă de alți parlamentari și care sper să nu aibă șanse de succes", a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pentru DC News.

"Când vor cădea toate televiziunile din țara asta, TVR va trebui să fie acolo să informeze"

"TVR, în primul rând, este singura stație de TV menționată în Constituție, este dreptul la informare prin canale publice. De aici și până la a discuta performanța e un drum destul de lung. E nevoie de TVR prin misiunea pe care o are și prin stațiile locale, și prin ce face la Chișinău, și prin modul în care ar trebui să fie susținută în funcționare, independent de situația de piață, adică când vor cădea, să zicem prin absurd, toate televiziunile din țara asta, TVR va trebui să fie acolo să informeze. De aici încolo e o discuție de reformă pentru că într-adevăr TVR-ul subperformează, ca audiență este jos de tot, de aceea nici nu înțeleg de unde bătălia asta pe TVR. Dacă s-ar uita toți angajații TVR-ului la TVR am crește audiența semnificativ. TVR-ul chiar trebuie în momentul ăsta fundamental reformat pentru a fi ceea ce trebuie să fie", a explicat Ministrul Culturii.

"Nu poți obliga la audiență o stație care ar trebui să după spre educație, spre cultură, spre evenimente sociale... nu fac neapărat audiență, dar trebuie să ai anumite ancore de audiență ca să poți să livrezi mesajul ăsta către către mai multă lume", a mai spus Lucian Romaşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?