Urmărește emisiunea live
Dezastru la discursul lui Zelenski din cauza Parlamentului României. Ioana Constantin, despre adevăratele probleme: Un copil de clasa a 6-a găsea și un program de traducere online
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ioana Constantin a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre problemele din spatele defecțiunilor tehnice întâmpinate la discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

Ieri, președintele ucrainean Volodimi Zelenski a ținut un discur în fața plenului reunit al Parlamentului României. Conexiunea a fost, însă, una precară, și au existat unele momente în care președintele Ucrainei nu s-a auzit, altele în care traducerea nu s-a auzit și altele în care conexiunea s-a întrerupt (citește AICI).

Ioana Constantin a fost invitată la DC News, unde a vorbit despre problemele reale din spatele acestor dificultăți tehnice care nu au făcut cinste României în fața comunității internaționale:

„Erau niște vorbe, la un moment dat, că s-a ajuns în situația în care pe pile se angajează și femeia de serviciu, și băiatul de la sunet, și băiatul care se ocupă de schimbatul becurilor. Se pare că e adevărat, pentru că altfel nu se explică de ce nu reușești să stabilești o conexiune pe care, iertați-mă, puteam să fac eu Zoom-ul ăla, cu domnul Zelenski, și îl puneam acolo, la Parlament, îl proiectam.

Oricine putea, inclusiv un copil de clasa a 6-a, a 7-a, care a făcut școală online și care beneficiază, totuși, de dispozitive și de Internet. Putea să stabilizeze această conexiune cu Zelenski, putea, poate, să găsească și un program de traducere online și rezolva problema. Deci, nivelul aparatului administrativ este, probabil, în funcție de nivelul de pile care a reușit să fie introdus și în Parlamentul României. Sunt oameni de foarte bună calitate și în Parlament, și în ministere, dar care sunt ținuți în colțul camerei pentru că nu au pile și nu au relații.

Nu știu dacă ne-am făcut chiar așa de râs, că am văzut că toată lumea este: Vai, ce s-a întâmplat. Nu știu, se mai întâmplă și chestiuni din acestea tehnice, defecțiuni, dar arată și nivelul nostru“, a spus Ioana Constantin.

Ciucă, după discursul lui Zelenski în Parlamentul României: Sunt convins că veți avea grijă de cetățenii de etnie română din Ucraina

Nicolae Ciucă, premierul României, a ținut un discurs în Parlamentul României, după ce Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-a adresat românilor.

„Salut inițiativa Parlamentului de a-l invita pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a susţine un discurs și pentru a prezenta imaginile atrocităţilor care au avut loc la Bucha şi, de asemenea, pentru a realiza prin ce perioadă extrem de grea trec Ucraina şi Europa, simbol al unei rezistențe în faţa unei agresiuni barbare şi nedrepte. Sunteți azi, domnul președinte, liderul unei națiuni care luptă pentru identitate și libertate în acest război ilegal şi neprovocat.

Mulți și-au pierdut viața, alții au fost obligați să ia calea refugiului, ca urmare a bombardamentelor brutale şi a atrocităţilor trupelor ruseşti fără discernământ asupra civililor, şcolilor, spitalelor, teatrelor. 

Atrocităţile de la Bucha ne-au cutremurat pe toţi. Toate aceste acţiuni inumane asupra populaţiei civile trebuie sancţionate de instanțele penale internaţionale, iar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în faţa justiţiei. Folosesc acest prilej pentru a-mi manifesta admirația pentru tenacitatea poporului ucrainean în a-şi apăra ţara, valorile democratice şi modul lor de viaţă (...)“ - citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel