Dezacord în USL pe tema regimului proprietăților
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu_ponta
antonescu_ponta

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că prevederile de la articolul 44 din Constituție nu necesită modificări cu ocazia revizuirii Legii Fundamentale pentru că există prevederi suficiente privind confiscarea bunurilor dobândite ilicit. Președintele PSD Victor Ponta spunea luni că dorește să arate cum articolul 44 este unul revizuibil prin voință politică.

”Al doilea capitol despre care am discutat este cel referitor la prevederile constituţionale, la articolele care vizează direct sau indirect regimul proprietăţii. În sensul acesta, punctul de vedere al parlamentarilor noştri, punctul de vedere al PNL este următorul: există două lucruri pe care nu trebuie să le confundăm deloc: unu, respectarea proprietăţii ca valoare fundamentală a unui stat liber democratic şi a unei societăţi libere, pe care noi o dorim consacrată şi păstrată în integralitate, aşa cum se află acum în Constituţia României. Pe de altă parte, este evident lucrul cu care suntem de acord - că averile dobândite ilicit, că bunurile dobândite în urma unor hoţii, unor încălcări de lege dovedite trebuie şi pot să fie confiscate. Asta este foarte corect. Însă, credem că în primul rând cu articolul 44 din Constituţie acest lucru este posibil astăzi. Acest articol este acoperitor şi, ca atare, în linii mari articolele care privesc regimul proprietăţii în general pot rămâne aşa cum sunt în acest moment”, a spus astăzi Crin Antonescu, punctând că articolul 44 este ”foarte bun”.

Luni, premierul Ponta spunea: ”Până la urmă te duci la articolul care spune că e nerevizuibil şi-l revizuieşti. Important este dacă vrei, important este dacă există decizia politică şi asumată. Te duci la articolul care spune că 44 e nerevizuibil şi îl revizuieşti pe ăla şi atunci e revizuibil şi 44”.

Articolul 44 din Constituţie prevede că ”dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate”, iar ”conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege”. Același articol interzice naționalizarea silită a bunurilor proprietarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel