Data publicării:

Devonshire Scones, prăjitura englezească pe care o vei adora. Rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Devonshire Scones este o prăjitură englezească delicioasă. Iată cum se prepară această rețetă...

Ingrediente

- 3 căni de făină amestecată cu un pacheţel de praf de copt

- 2 linguri de zahăr

- 60 g unt tăiat bucăţele

- 1 cană de lapte

- 1 ou bătut pentru uns

- gem de căpşune, caise şi frişcă pentru servit

Cum se prepară

Se încinge cuptorul la 210 grade C. Se unge o formă cu untdelemn. Se cerne făina într-un vas. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se sfărâmă ambele ingrediente cu vârful degetelor. Se face o adâncitură la mijloc, se toarnă laptele şi se amestecă totul repede, pentru a se obţine un aluat uşor lipicios, scrie eculinar.ro.

Se întinde aluatul pe o fund de lemn dat cu făină, manevrând sucitorul uşor, pentru a obţine o foaie groasă de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar de şampanie), care se pun unul lângă altul pe tava de prăjituri. Se ung cu ou şi se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinţi, unse cu marmeladă şi frişcă.

BONUS: English Breakfast. Rețeta faimoasă de mic dejun englezesc

Ingrediente

6 felii de bacon

3-5 ciuperci

1 roșie mare

1 ceapă mică

250 g fasole fiartă

2 ouă

4 felii de pâine

unt

ulei

verdeață (ceapă verde si mărar)

sare, piper, oregano

praf de usturoi

1 frunză de dafin

Cum se prepară

Facem câteva tăieturi mici pe două părți ale cârnăciorilor. Tăiem ciupercile felii sau jumătăți. Tăiem două felii de roșie, iar restul legumei o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa și verdețurile. Prăjim fără ulei baconul, pe ambele părți, până devine auriu, porivit retetesivedete.ro.

Prăjim pe rând cârnăciorii, apoi, pe ambele părți roșiile rondele cu sare și oregano, ciupercile cu puțină sare, dar fără a le amesteca. Separat călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi adăugăm roșiile cubulețe și peste un minut adăugăm fasolea, sare și piper după gust și o frunză de dafin. Amestecăm și lăsăm sub capac pentru circa 5 minute.

Puteți prăji ouăle, așa încât gălbenușul să rămână moale. Într-o ceașcă mai mare, umplută pe jumătate cu apă, puneți puțină sare și spargeți un ou. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut (în funcție de puterea aparatului veți avea nevoie de plus-minus 20 de secunde). Scoateți atent oul din apă și așezați-l pe un prosop din hârtie.

Pâinea o puteți prăji în tigaie cu unt sau în toaster, apoi ungeți, încă fierbinte, cu unt și decorați cu mărar. E timpul să aranjați preparatele pe platou și să-l serviți celor dragi cu o ceașcă cu ceai (cu lapte – așa cum îl beau englezii) sau, de ce nu, cu un pahar de bere.

Image by dashu83 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel