Data actualizării:
Data publicării:

Devine imigrația o problemă în România? Rețea de trafic de migranți, demascată în Timișoara

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Polițiștii au efectuat joi percheziții în șase locații din județul Timiș, ca parte a unei anchete ample privind traficul de migranți. Investigația a fost declanșată de uciderea unui cetățean afgan la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Pornind de la omorul din data de 31 ianuarie 2024, comis asupra unui cetățean afgan, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au continuat cercetările și s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea mai multor infracțiuni de trafic de migranți, nedenunțare, tâlhărie calificată și favorizarea făptuitorului, de către membrii a două grupări specializate în trafic de migranți, respectiv gruparea afgană și cea pakistaneză. 
 
Astfel, în această dimineață, polițiștii au pus în executare, în județul Timiș, 6 mandate de percheziție domiciliară, urmând a fi puse în aplicare 10 mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, precum și de cel al criminaliștilor și polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Timișoara.

Un tânăr de origine afgană a fost ucis cu sânge rece pe o stradă din Timișoara în data de 31 ianuarie 2024. Victima a fost înjunghiată în inimă, iar agresorul a dispărut rapid de la locul faptei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel