Deviația de sept, sforăitul și apneea în somn. Operația care te scapă de ele dintr-un foc
În multe cazuri, sforăitul este dat de deviația de sept. Ulterior, din aceleași motive, apare apneea în somn, care este o boală cu risc vital. Toate sunt determinate, de fapt, de un defect care poate fi corectat printr-o intervenție chirurgicală simplă, dar care trebuie făcută de anumiți specialiști. Despre ce este vorba explică, EXCLUSIV pentru DC News și DC Medical, dr George Mincu.
Noaptea, în timp ce dormim, afluxul de sânge către creier crește. Odată cu el, mucoasa nazală se umflă mai mult sau mai puțin. Dar, în cazul în care avem, spre exemplu, și deviație de sept nazal, asta ne poate provoca dificultăți de respirație. Un efect al acestor probleme ar fi acela că sforăim, pentru că aerul nu intră și nu trece cum trebuie prin nas, arată Dr George Mincu, medic primar ORL și doctor în științe medicale, șeful Departamentului ORL și Chirurgie Cervico-Facială de la Spitalul Clinic Sanador, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.
Cum și de ce apare apare deviația de sept
„Septul nazal este un perete situat în mijlocul cavității nazale, o împarte în două compartimente, numite fose nazale. Acest sept nazal are o porțiune anterioară cartilaginoasă și o porțiune posterioară osoasă. În apariția deviației septului nazal, teoretic sunt implicați doi factori”, explică specialistul.
Care sunt acești factori, cum ajungem să sforăim, cât de periculoasă este apneea în somn și care e operația care le rezolvă pe toate dintr-un foc, aflați de DCMEDICAL.RO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News