Deutsche Bank concediază 15.000 de angajați și își închide operațiunile din 10 state
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, își va reduce personalul cu 15.000 de posturi și își va închide operațiunile din 10 țări, aceasta fiind o nouă etapă din vastul plan de restructurare anunțat de noul director general, britanicul John Cryan, transmit AFP și Reuters.

Anunțul privind această etapă a planului de restructurare a Deutsche Bank a fost făcut joi. Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time și 6.000 de poziții de consultanți externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenționează să renunțe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunțat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Deutsche Bank intenționează de asemenea să-și închidă operațiunile din 10 țări, printre care Mexic, Norvegia și Noua Zeelandă și, de asemenea, să-și transfere operațiunile de trading din Brazilia către centrele globale și regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

"Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Știm exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulți ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunțate multe strategii și ținte dar rareori au și fost realizate", a spus John Cryan, citeză Agerpres.

Anunțul privind reducerile de personal a venit în aceeași zi în care cea mai mare bancă germană a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor și creșterii sumelor pentru acoperirea litigiilor. În luna august, Deutsche Bank a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel