Detoxifiere după Paște, beneficii. De ce nu trebuie privită ca o dietă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un festin de trei zile își poate pune amprenta asupra siluetei tale și chiar asupra sănătății, când exagerezi cu mâncarea și băutura.

Dacă știi că nu te poți abține să guști din drob, friptură de miel, pască, vin, cozonac și ouă vopsite, fă exact asta, adică doar gustă din ele. De asemenea, îți poți face un plan de detoxifiere pentru zilele de după sărbători, mai ales dacă ajungi să mănânci mai mult decât ți-ai propus.

An de an, după Postul de dinaintea Paștelui, cei mai mulți dintre noi uită de prudență și preferă să mănânce și să bea de parcă toate bunătățile ar dispărea de pe fața pământului. Din acest motiv, organismul acumulează grăsimi inutile și, implicit, toxine, care ajung să provoace tot felul de probleme de sănătate: tulburări digestive, oboseală, balonări, constipație, hipertensiune. Asa se face că ieșim din sarbători obosiți, iritați, lipsiți de energie și cu o stare de apatie generală, când ar fi mult mai simplu să petrecem frumos și cumpătat.

Detoxifierea de după Paște

În primul rând, detoxifierea nu trebuie privită ca o dietă, ci ca o pauză pe care i-o oferi organismului să se refacă după excesele culinare. Scopul detoxifierii nu este să „topești“ rapid câteva kilograme, așa că nu pleca la drum gândindu-te că poți mânca oricât de Paște, pentru că după aia te așteaptă o cură de detoxifiere care o să-ți rezolve toate problemele. De aici și necesitatea de a rămâne ponderat la masă în cele trei zile de Paște.

Când începi totuși cura de detoxifiere, axează-te pe alimente bogate în fibre și pline de nutrienți (în general fructe și legume) și nu uita că acum trebuie să-i acorzi organismului răgazul să-și revină și să elimine toxinele acumulate. Asta înseamna atenție la alimentație, mișcare, relaxare.

În general, o cură de detoxifiere nu durează mai mult de o săptămână (recomandabil e să o ții cam 5 zile).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel