Detox și slăbire, mituri. Lucruri promovate drept sănătoase, care de fapt îți fac rău
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Detox: Sucurile de fructe conțin fructoză, care este tot un zahăr, chiar dacă e natural
Detox: Sucurile de fructe conțin fructoză, care este tot un zahăr, chiar dacă e natural
Persoanele care vor să slăbească, de multe ori apelează la tot felul de sucuri sau ceaiuri, ademenite fiind de mirajul numit detoxifiere. Doar că multe dintre produsele promovate masiv și agresiv pe internet și la televiziuni nu sunt deloc sănătoase și nici n-or să vă ajute să slăbiți așa cum sperați.

În primul rând, detoxifierea reală înseamnă altceva decât auzim în reclamele de la televizor sau citim prin ziare și broșuri sau pe internet. E timpul pe care-l dăm organismului să ia o pauză și să elimine singur din substanțele nocive și depozitele de grăsimi.

Pancreasul nostru, rinichii și ficatul, este sarcina lor de a ne detoxifia trupurile", a spus Cody Vanderwall, nutriționist la Universitatea din Wisconsin. „Ce toxine încearcă acești oameni să elimine? Dacă este o toxină alimentară, trebuie doar să nu o mai mâncați!"

Când vine vorba însă de ceaiurile, shake-urile și smoothie-urile „de slăbire” și de „detoxifiere”, medicii specialiști în nutriție, atrag atenția că sunt o mare minciună și că pot fi periculoase. 

Ce efecte negative pot avea ceaiurile detox, dieta cu sucuri, cărbunele medicinal, oțetul de mere și cofeina, află de pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel