Data publicării:

Deținuții din New York, amenință cu procese după ce au fost împiedicați să vadă viitoarea eclipsă totală de soare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Departamentul corecțional al statului a ordonat închiderea curților închisorilor în aceeași zi cu eclipsa totală, pe 8 aprilie.

Deținuții vor rămâne în celulele lor între orele 14.00 și 17.00, care sunt orele normale de recreere în aer liber, potrivit unui proces.

Acțiunea depusă la o instanță federală susține că această închidere încalcă drepturile constituționale ale deținuților de a-și practica credința, împiedicându-i să ia parte la un eveniment cu semnificație religioasă.

Reclamanții sunt șase bărbați cu origini religioase diferite și care sunt deținuți la Woodbourne Correctional Facility.

Evenimentul ceresc a fost vizibil ultima dată în SUA în 2017 și nu va mai fi văzut până în 2044.

"O eclipsă de soare este un fenomen natural rar, cu o mare semnificație religioasă pentru mulți", se arată în plângere.

Procesul afirmă că unul dintre reclamanții numiți, un ateu, a primit luna trecută o permisiune specială pentru a vedea eclipsa folosind ochelarii oferiți de stat - dar această decizie a fost luată înainte de noul anunț.

Patru dintre ceilalți reclamanți au cerut ulterior permisiunea, dar au fost refuzați

Patru dintre ceilalți reclamanți au cerut ulterior permisiunea, dar au fost refuzați de oficiali care au decis că eclipsa de soare nu este listată ca zi sfântă pentru religiile lor, se arată în proces.

Un al șaselea deținut a declarat că nu a primit un răspuns.

Thomas Mailey, un purtător de cuvânt al departamentului de corecție, a declarat că agenția nu comentează litigiile în curs de soluționare - dar a spus că cele legate de vizionarea eclipsei sunt în prezent în curs de examinare.

Eclipsa totală este așteptată să fie văzută în New York în jurul orei 15.15 și va dura doar câteva minute, când luna va trece între Pământ și soare, blocând temporar soarele și transformând ziua în noapte.

Potrivit NASA, eclipsa va începe deasupra Pacificului de Sud, iar traiectoria sa va ajunge pe coasta Pacificului din Mexic înainte de a intra în SUA, în Texas.

Va trece apoi prin Oklahoma, Arkansas, Missouri, o mică parte din Tennessee, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, o mică zonă din Michigan, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire și Maine, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel