Deținut evadat din Penitenciarul Timișoara, capturat în două ore de polițiști
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Un deținut de la Penitenciarul Timișoara, având regim deschis de muncă fără supraveghere, a evadat duminică din punctul de lucru unde era angajat.

S. M., în vârstă de 54 de ani, condamnat la nouă luni de închisoare pentru refuzul de a i se recolta probe biologice, a părăsit punctul de lucru de pe strada Otto Rudolf din Timișoara. La scurt timp, o echipă de căutare formată din polițiști de penitenciare l-a prins pe strada Budai Deleanu din municipiu, în jurul orei 13:00, la aproximativ două ore de la evadare.

Într-o informare transmisă de reprezentanții Penitenciarului Timișoara, se arată că Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost sesizat în legătură cu incidentul, iar pentru deținut se va declanșa procedura disciplinară. În funcție de rezultatele acesteia, se vor lua măsurile legale corespunzătoare. Fapta sa este asimilată evadării, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Astfel de incidente fac parte din activitatea curentă a polițiștilor de penitenciare, implicați în misiuni de pază, escortare și supraveghere atât în interiorul locurilor de detenție, cât și în alte locații unde deținuții sunt angajați, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel