Deținut evadat de la Penitenciarul Găești. Autoritățile, în alertă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un deținut a evadat de la penitenciarul Găești. Autoritățile sunt în alertă.  

Astăzi în jurul orei 13:40, s-a constatat că un deținut în vârstă de 30 de ani, condamnat definitiv la 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, a părăsit un punct de lucru exterior, susțin reprezentanții Penitenciarului Găești. 

”Facem precizarea că acesta este clasificat în regim deschis şi desfăşura activităţi lucrative la un depozit de legume-fructe de pe raza localităţii Băleni, judeţul Dâmboviţa. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.”, mai precizează sursa citată.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Anchetă internă la Penitenciarul Găești

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu un tricou alb cu imprimeuri, pantaloni de culoare neagră, şi purta pantofi sport de culoare neagră.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găeşti la numărul de telefon : 0245/ 710 254, 0744 65 61 39

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel