Deţinerea de droguri se pedepsește cu închisoarea. Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care deținerea, cultivarea, vânzarea, distribuirea, cultivarea sau cumpărarea drogurilor se poate pedepsi cu închisoarea. Sentința poate dura de la 3 la 10 ani.

Decizie importantă luată de Camera Deputaților. Deținerea de droguri va fi pedepsită cu închisoarea, iar sentința poate dura între 3 și 10 ani, citează digi24.ro. Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, pedepsele sunt mai mari dacă vorbim despre drogurile de mare risc. Mai mult de atât, bunurile și mijloacele folosite pentru fabricarea drogurilor pot fi puse la dispoziție organelor de aplicare a legii, în scop didactic, pentru o bună pregătire a unităților.

O altă variantă se referă la folosirea acelor instrumente în cadrul campaniilor de conștientizare și percepere a riscurilor asociate consumului de droguri. Proiectul a fost semnat de Senat, iar Camera Deputaților a fost de acord.

„Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi” se explică în proiectul de lege.

Drogurile de mare risc sunt sancționate mult mai aspru. Pedeapsa cu închisoarea este de la 5 la 15 ani, pe lângă interzicerea unor drepturi. Aceleași sentințe sunt aplicate și dacă vorbim despre introducerea, scoaterea, importul sau exportul substanțelor în cauză.

„Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte psihoactive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani”, prevede proiectul adoptat de Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel